ΕΛΛΑΔΑ

Εξαιρετικά επικίνδυνο ναρκωτικό ανακάλυψε ο «Άτλας»

Πρόκειται για τραμαδόλη, ένα οπιοειδές αναλγητικό που χρησιμοποιείται κατά των παθήσεων του κεντρικού νευρικού συστήματος και είναι εξαιρετικά εθιστικό

Εκτός από τα 614 γραμμάρια ηρωίνης που ξετρύπωσε ο εκπαιδευμένος στην ανίχνευση ναρκωτικών σκύλος “Άτλας” κρυμμένα σε ειδική κρύπτη κάτω από την μπαταρία του οχήματος ενός 48χρονου Έλληνα καταζητούμενου, κατά την είσοδό του στη χώρα από τη Βουλγαρία, ανακάλυψε και ένα κιλό ενός εξαιρετικά επικίνδυνου ναρκωτικού.

Πρόκειται για τραμαδόλη, ένα οπιοειδές αναλγητικό που χρησιμοποιείται κατά των παθήσεων του κεντρικού νευρικού συστήματος για τη θεραπεία μέτριων ως και έντονων πόνων. Ωστόσο, η τακτική χρήση της προκαλεί σωματική και ψυχολογική εξάρτηση, καθώς είναι ιδιαίτερα εθιστική. Το πρόβλημα είναι πως, αν και χορηγείται με ιατρική συνταγή, πολλοί την προμηθεύονται εύκολα από το διαδίκτυο.

Όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών συνέλαβαν τον 48χρονο, διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Πολυγύρου για διακίνηση ναρκωτικών. Στη συνέχεια, έκαναν έρευνα στο σπίτι του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου ανακάλυψαν άλλες επτά συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 254,2 γραμμαρίων, δυο συσκευασίες με τραμαδόλη βάρους 685 γραμμαρίων, μία υδραυλική πρέσα και μία συσκευή πρόσμιξης που χρησιμοποισε για τη νόθευση των ναρκωτικών.

Ακόμη, στο σπίτι του δράστη κατασχέθηκαν ένα πιστόλι που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, 275 φυσίγγια και δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές. Ο 48χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών με βαριές κατηγορίες για εισαγωγή στην χώρα και μεταφορά ναρκωτικών νε σκοπό την διακίνηση σε βαθμό κακουργήματος και παράνομη οπλοκατοχή.

Hrwini-Serres
Hrwini-Serres2

Δείτε επίσης