ΕΛΛΑΔΑ

Εξαλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ με την Τζάκρη -Τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του ασύλου

Εντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για την μέχρι πρότινος υφυπουργό και βουλευτή Πέλλας, Θεοδώρα Τζάκρη.

Ο εκνευρισμός στις τάξεις των στελεχών της Κουμουνδούρου προήλθε από τις δηλώσεις της κυρίας Τζάκρη σε ραδιόφωνο, με τις οποίες έσπευσε να τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν… πίστευαν στα αυτιά τους, καθώς είναι γνωστή η θέση του κόμματος για μη κατάργηση του ασύλου. Και μάλιστα επέκριναν την Θ. Τζάκρη ότι τοποθετήθηκε θετικά, πριν καν γίνει γνωστό στην ολότητά του το σχέδιο που σκέπτεται να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας «στο Κόκκινο» σήμερα το πρωί, τάχθηκε υπέρ της μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε να γίνει αυτοκριτική στα όργανά του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές- αλλά και για τα πρόσωπα που ευθύνονται για την ήττα και κάλεσε σε πολιτική ανασύνταξη τις οργανώσεις του κόμματος, με το βλέμμα στην κοινωνία.

«Να κάνουμε αυτά που θέλει ο ελληνικός λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία και όχι αυτά που θέλουν ελάχιστες μειοψηφίες» σημείωσε και έφερε ως παράδειγμα το πανεπιστημιακό άσυλο: «Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2020 μια Αριστερή κυβέρνηση να μην έχει καταργήσει το άσυλο και να παραδίδει το αίτημα ασφάλειας που ζητούν όλοι οι πολίτες στη Δεξιά και τον αυταρχισμό». Απαντώντας δε στο ερώτημα αν το κόμμα της πρέπει να έχει θετική στάση στο νομοσχέδιο που θα φέρει η Ν.Δ. για το άσυλο, δήλωσε: «Ναι, θα πρέπει να έχει μια θετική άποψη».