ΚΡΗΤΗ

Εξελίξεις στην υπόθεση χορήγησης δανείων με…αέρα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τραπεζικός υπάλληλος – Η υπόθεση αφορά την χορήγηση εκατοντάδων δανείων από συγκεκριμένο τραπεζικό κατάστημα, τα οποία φέρονται να δόθηκαν με πλαστά ή νοθευμένα πιστοποιητικά .

Νέες εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση που διερευνά εδώ και καιρό η Δικαιοσύνη στο Ηράκλειο σχετικά με την χορήγηση εκατοντάδων δανείων από συγκεκριμένο τραπεζικό κατάστημα, τα οποία φέρονται να δόθηκαν με πλαστά ή νοθευμένα πιστοποιητικά.

Είναι μία υπόθεση στην οποία συμφωνα με το  Cretalive όταν έγινε γνωστό ότι επίκεινται κλήσεις σε απολογία προσώπων που κατά την δικογραφία φέρονται να εμπλέκονται στην σοβαρή αυτή υπόθεση. Πολλά από τα δάνεια που χορηγήθηκαν την περίοδο 2007-2009 σε Έλληνες και αλλοδαπούς παραμένουν στον …αέρα αφού τα δικαιολογητικά που δόθηκαν για έγκριση δεν ανταποκρίνονται σε υπαρκτά στοιχεία ή και πρόσωπα, όπως λένε οι πληροφορίες.

Για την διερεύνηση της υπόθεσης (η οποία είναι αρκετά δύσκολη λόγω της φύσης του αντικειμένου αλλά και της πληθώρας των δανειοληπτών) χρειάστηκε και η συνδρομή κλιμακίου της ΔΟΥ που ανέλαβε να «ξεσκονίσει» έναν προς ένα τους φακέλους με τα δικαιολογητικά.

Χθες πέρασε την πόρτα της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου τραπεζικός υπάλληλος, ο οποίος ελέγχεται για την υπόθεση. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι ενεργούσε τα καθήκοντα του ως όφειλε και πάντα με βάση τις σχετικές εγκυκλίους της τράπεζας. Ναι μεν ο ίδιος παραλάμβανε τα δικαιολογητικά, τα καταχωρούσε ωστόσο στο σύστημα και σε κάθε περίπτωση, όπως υποστηρίζει, η έγκριση ήταν της διοίκησης και του εκάστοτε διευθυντή. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ειδικότερα του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα, εμφάνιση δύο φορές στο Αστυνομικό Τμήμα και καταβολή χρηματικής εγγύησης, ύψους 8000 ευρώ.

.cretalive.gr