ΕΛΛΑΔΑ

Εξιτήριο για τον 19χρονο ήρωα της Καλλιθέας – «Θα έκανα ξανά το ίδιο»

Εξιτήριο πήρε μετά από 11 ημέρες νοσηλείας ο 19χρονος που δέχθηκε εννέα μαχαιριές από δύο αγνώστους στην Καλλιθέα όταν επιχείρησε να υπερασπιστεί τον φίλο του.

«Ήρθα πολύ κοντά στον θάνατο με αυτήν την περιπέτεια» δήλωσε ο 19χρονος για την περιπέτειά του μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του STAR.
«Η αλήθεια είναι ότι κέρδισα και πολλά από αυτό. Το έκανα για να υπερασπιστώ τους φίλους μου. Είναι περίεργο πέντε στενά από το σπίτι σου να σου βγάζουν μαχαίρι. Πιστεύω ότι ο καθένας θα έπρεπε να είχε την ελευθερία να κυκλοφορεί άφοβα 12:30 η ώρα κοντά στο σπίτι του. Πώς γίνεται κάποιος να μου στερεί την ελευθερία; Πώς γίνεται αυτό;» πρόσθεσε ο 19χρονος.

«Να συλλάβουν τους δράστες» λέει ο 19χρονος από την Καλλιθέα
Σε ερώτηση αν θα το ξαναέκανε, ο 19χρονος απάντησε «εννοείται, μην το πείτε στη μαμά μου αλλά δεν μετάνιωσα ακριβώς γι’ αυτό που έγινε γιατί η κατάληξη είναι, χάρη το προσωπικό και όλους όσους, να βγω ζωντανός από όλο αυτό».Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να εκφράσει την πικρία του για το γεγονός ότι οι άνθρωποι που τον μαχαίρωσαν είναι ακόμα ελεύθεροι απευθύνοντας έκκληση στις αρχές να τους συλλάβουν «να νιώθω κι εγώ πιο ήσυχος».

Τον μαχαίρωσαν Παρασκευή βράδυ κοντά στο απίτι του
Ο 19χρονος δέχθηκε την παρολίγον δολοφονική επίθεση λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 7 Ιουνίου στη συμβολή των οδών Μαντζαγριωτάκη και Γρυπάρη στην Καλλιθέα. Περιγράφοντας το περιστατικό ο 19χρονος είχε πει, «Γυρνάγαμε από ένα Ίντερνετ Καφέ που ήμουν με τους φίλους μου και τους συναντάμε αυτούς τους δύο στο δρόμο. Κάτι μας λένε, δεν δίνουμε σημασία. Δεν τους γνωρίζαμε, αυτοί αγριεύτηκαν μαζί μας για κάποιο λόγο και άρχισαν να μας πλησιάζουνε. Βγάλανε μαχαίρι, το οποίο εγώ αρχικά νόμιζα ότι ήταν κλειδί, μάλιστα, αλλά με το που έβγαλε το μαχαίρι, αμέσως η πρώτη μου σκέψη ήταν να ορμήσω να τον αρπάξω για να μην έχει χώρο να κινηθεί και χτυπήσει κανένας άλλος».