ΚΡΗΤΗ

Εξιχνιάστηκαν οι εμπρησμοί κάδων στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου

Από τις παραμονές των Χριστουγέννων «πονοκεφάλιαζαν» οι άνδρες της Ασφάλειας και της Πυροσβεστικής στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, εξαιτίας των απανωτών εμπρησμών σε πλαστικούς μπλε κάδους ανακύκλωσης που συνεχίστηκαν ως την περασμένη Τετάρτη.

Τελικά, η επίμονη έρευνα που έκαναν μελετώντας καρέ- καρέ τα πλάνα από κάμερες ασφαλείας των περιοχών όπου εκδηλώνονταν οι πυρκαγιές οδήγησε στην εξιχνίασή τους και την ταυτοποίηση των εμπρηστών, που ήταν τρεις νεαροί μόνιμοι κάτοικοι της πόλης. Τις φωτιές άναβε ο ένας από αυτούς, ενώ οι άλλοι δυο φύλαγαν τσίλιες.

Και οι τρεις προσήχθησαν στο πλαίσιο της προανάκρισης, ομολόγησαν και δήλωσαν ότι μετάνιωσαν και θα αποζημιώσουν τον Δήμο για τις φθορές που προκάλεσαν! Άλλωστε, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός είχε δηλώσει στην εφημερίδα «Ανατολή» ότι θα διεκδικήσει από τους υπαιτίους την αξία των κατεστραμμένων κάδων.

Οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία με τις κατηγορίες του εμπρησμού που είναι κακούργημα και της φθοράς δημόσιας περιουσίας θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.