ΚΡΗΤΗ

Επέστρεψε η φωτογραφία του Δασκαλογιάννη στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Χανιων

Μετά από αίτημα του Συλλόγου Σφακιανών Νομού Χανίων , πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την διεύθυνση της FRAPORT αεροδρομίου Χανίων «Ιωάννης Βλάχος Δασκαλογιάννης».

Εκ μέρους της FRAPORT παρευρέθηκαν ο διευθυντής κ. Τηνιακος Τάσος και ο κ. Χαιρετακης Δημ. και από τον Σύλλογο Σφακιανων Ν. Χανίων ο Πρόεδρος Κοπασακης Ευτύχιος και τα μέλη του ΔΣ Αθητακης Νίκος και Μανουσελης Σηφης.

Στην συνάντηση αυτή τέθηκε ένα πάγιο αίτημα του συλλόγου, το οποίο είναι και αίτημα όλων των Σφακιανών και Χανιωτών και αφορά την επανατοποθέτηση σε θέση ορατή, εντός του χώρου του αεροδρομίου, της προσωπογραφίας του μεγάλου επαναστάτη, εθνομάρτυρα και ήρωα, του Σφακιανού Ιωάννη Βλάχου ή Δασκαλογιάννη.

Έγινε ένα σημαντικό βήμα συνεννόησης. Διαπιστώθηκε πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας και από τα δυο μέρη.

Επέστρεψε η φωτογραφία του Ιωάννη Βλάχου ή Δασκαλογιαννη στο αεροδρόμιο στην αίθουσα αναχωρήσεων.

Η οριστική θέση της φωτογραφίας μαζί με όλες τις πληροφορίες για την ζωή του εθνομάρτυρα Δασκαλογιαννη θα αποφασιστεί από κοινού μεταξύ FRAPORT και συλλόγου, μετά το πέρας των εργασιών στο αεροδρόμιο τέλος του 2018.

Σε δεύτερο χρόνο ο σύλλογος θα παρέχει όλες εκείνες τις πληροφορίες για τον Δασκαλογιαννη ώστε να τυπωθεί έντυπο που θα δίνεται δωρεάν στους μαθητές που θα έρχονται εκπαιδευτικές εκδρομές με τα σχολεία τους στο αεροδρόμιο.

Ο Σύλλογος Σφακιανων Χανίων είναι πάντα έτοιμος στην διατήρηση της Ιστορικής μας μνήμης και κληρονομιάς.