ΚΡΗΤΗ

Επέστρεψε πίσω την τιμητική πλακέτα!

Την απόφαση να επιστρέψει πίσω στον Δήμο Μαλεβιζίου την τιμητική πλακέτα που του είχε απονείμει πριν ένα περίπου χρόνο, έλαβε και κοινοποίησε ο αρχιτέκτων – μεταλλοτέχνης κ. Κωστής Δολαψάκης – Κρασανάκης.

Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη ενέργεια αναλύονται στην επιστολή που απέστειλε ο ίδιος στον δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Κώστα Μαμουλάκη.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Δολαψής -Κρασανάκης, απευθυνόμενος στον κ. Μαμουλάκη, η επιστροφή της τιμητικής πλακέτας έρχεται «μετά την τελευταία σας ενέργεια στον χώρο της Πινακοθήκης «Μπότη Θαλασσινού» στην Τύλισσο όπου με δική σας ευθύνη, του κ. Κων/νου Τριγώνη και της κ. Βαθιανάκη κατεβάσατε τους πίνακες του αείμνηστου Μπότη Θαλασσινού από τις τρεις αίθουσες του ισογείου και τις δύο του Α’ Ορόφου, προκειμένου να προβείτε στην έκθεση διαφόρων καλλιτεχνών».

Ο γνωστός καλλιτέχνης, απευθυνόμενος πάντα στον δήμαρχο Μαλεβιζίου, υπενθυμίζει  ότι «στην προηγούμενη έκθεση έργων του Νίκου Λυγερού και δικών μου»,  «σας πληροφορήσαμε ότι δεν θα πειραχτούν τα έργα του αείμνηστου Μπότη Θαλασσινού, δίνοντας ταυτόχρονα το στίγμα μιας ‘’Έκθεσης μέσα στην Έκθεση’’».

«Κατόπιν όλων αυτών», συμπληρώνει ο ίδιος, «σας επιστρέφω την τιμητική πλακέτα που μου δώσατε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Πινακοθήκης».

«Και ως προς τη’’φιλία και φίλος’’ κύριε Δήμαρχε», καταλήγει ο κ. Δολαψής – Κρασανάκης, «έχω υποχρέωση να σας πληροφορήσω ότι: Φίλους θα μας πουν τα παιδιά μας και η κοινωνιά, μετά το ξετέλεμα της ζωής μας και εφόσον έχουμε πράξει τα δέοντα με ανθρωπιά, τιμιότητα και μακριά από σκοπιμότητες κάθε είδους.

Με καθαρότητα

Κωστής Δολαψής – Κρασανάκης».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κωστής Δολαψής – Κρασανάκης είχε βραβευτεί τον Δεκέμβριο του 2017 από τον Δήμο Μαλεβιζίου «ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στη δημιουργία της έκθεσης έργων του αείμνηστου Μπότη Θαλασσινού στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός».

Επέστρεψε πίσω την τιμητική πλακέτα!