ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση Τσαβούσογλου στον Προκόπη Παυλόπουλο για την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη

Με ανάρτησή του στο Twitter o Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σχολίασε τις δηλώσεις του ΠτΔ από τον Έβρο

Με μια ανάρτησή του στο twitter επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή ο Τούρκος ΥΠΕΞ έγραψε: «Ο πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας αποκάλεσε για μια ακόμη φορά τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα ως ελληνική μουσουλμανική μειονότητα, παρά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο, τι και να λέτε, η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι εδώ και αιώνες τουρκική και τουρκική θα παραμείνει».

Μάλιστα ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν και ως «σκανδαλώδη» τη δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου.

Mevlüt Çavuşoğlu

@MevlutCavusoglu

Demokrasi’nin beşiği olduğu söylenen bir ülkenin Cumhurbaşkanı yine Müslüman Türk azınlığa Yunan Müslüman azınlık demiş. Avrupa İnsan Hakları Mahkeme’sinin onca kararına rağmen. Siz ne derseniz deyin; Batı Trakya Türk Azınlığı yüzyıllardır Türk’tü, Türk kalacak..!

615 people are talking about this

Η δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου από τον Εβρο

Υπενθυμίζεται ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε δηλώσει στις 18 Ιανουαρίου σε επίσκεψη του στον Εβρο: «Ο,τι και να λέγεται από οποιαδήποτε πλευρά μια είναι η αλήθεια κατά το διεθνείς δίκαιο και αυτή η αλήθεια είναι αδύνατον να παραγραφεί με οποιονδήποτε τρόπο. Η αλήθεια είναι πως κατά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η Μουσουλμανική Μειονότητα η οποία ζει στη Θράκη είναι θρησκευτική μειονότητα δεν είναι εθνική μειονότητα με κανέναν τρόπο».

Πηγή

 iefimerida.gr