ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στα Εξάρχεια: Αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών, επιθέσεις κατά ΜΑΤ-Σε απόγνωση οι κάτοικοι των Εξαρχείων

Ομάδα νεαρών που χρησιμοποιεί τον χώρο του Πολυτεχνείου ως ορμητήριο εκτοξεύει πέτρες εναντίον των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ που είναι σταθμευμένες επί της Πατησίων.

Νωρίτερα μάλιστα οι νεαροί πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών οι οποίοι απαντούν με χρήση χημικών.

Η ένταση συνεχίζεται, καθώς εκτυλίσσεται κλεφτοπόλεμος μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών σε διάφορα σημεία των Εξαρχείων.

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα
Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα

Αντιεξουσιαστές διέλυσαν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου την ώρα που ξεκίνησαν τα επεισόδια πέριξ του Πολυτεχνείου είχε προγραμματιστεί διαμαρτυρία των κατοίκων των Εξαρχείων κατά των περιστατικών βίας στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ακαδημίας. Η συγκέντρωση των κατοίκων, ωστόσο, διαλύθηκε καθώς οι αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες εναντίον τους.

Βίντεο από τα επεισόδια στα Εξάρχεια
Βίντεο από τα επεισόδια

Σε απόγνωση οι κάτοικοι των Εξαρχείων

Παράσταση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ακαδημίας πραγματοποίησαν νωρίτερα κάτοικοι των Εξαρχείων.

Κάτοικοι των Εξαρχείων στη μέση της Ακαδημίας
Κάτοικοι των Εξαρχείων ζητούν από την Πολιτεία να λάβει μέτρα

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν με αφορμή τα περιστατικά βίας που, όπως λένε, έχουν σημειωθεί στη γειτονιά τους καθώς και κατά της βίας, κατά της εγκληματικότητας και κατά της διακίνησης ναρκωτικών.

«Τα Εξάρχεια καταστρέφονται… Η πολιτεία τα έχει εγκαταλείψει. Η κατάσταση στην περιοχή μας είναι χειρότερη από ποτέ. Μια περιοχή όπως όλες της Αθήνας. Μια περιοχή που θα μπορούσε να ζει ειρηνικά, χωρίς βία εγκληματικότητα και ναρκωτικά. Συμμορίες και μαφίες κινούνται στην περιοχή οπλισμένες. Οι ληστείες και οι κλοπές είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Εμπόριο ναρκωτικών διενεργείται έξω από παιδικούς σταθμούς και σχολεία. Επιθέσεις σε γυναίκες, βιασμοί και απόπειρες συμβαίνουν όλο και πιο συχνά. Κατοικίες και αυτοκίνητα κινδυνεύουν. Υποδομές, πεζοδρόμια, πινακίδες, φανάρια, κάδοι, περιφράξεις, κολώνες, ζαρντινιέρες ισοπεδώνονται», καταγγέλλουν μεταξύ άλλων οι φορείς της περιοχής.

Κάτοικοι των Εξαρχείων στέκονται στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ακαδημίας
Οι κάτοικοι φωνάζουν ως εδώ, εκφράζοντας την απόγνωσή τους για τα όσα εκτυλίσσονται στην περιοχή.

Ανάμεσα σε αλλά, ζητούν καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής, καθώς όπως τονίζουν, όλα τα παραπάνω διαδραματίζονται στην καρδιά της τουριστικής Αθήνας.

Κάτοικοι των Εξαρχείων στον δρόμο
Κάτοικοι των Εξαρχείων

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδωσε το «παρών» ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι διαφόρων παρατάξεων.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης χαμογελαστός στη συγκέντρωση των κατοίκων
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συγκέντρωση των κατοίκων

Νωρίτερα, το πρωί στα Εξάρχεια πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε δύο κτίρια που τελούν υπό κατάληψη από μετανάστες στην οδό Τζαβέλλα, όπου και έγιναν 103 προσαγωγές αλλοδαπών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και η Ελληνοαυστραλέζα που είχαν πάρει από τους λιμενικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ