ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στην… κλειστή για τον “φόβο των ιουδαίων” ΑΣΟΕΕ! – Αναφορές για τραυματίες (φωτο & βίντεο)

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα ατόμων επιχείρησε να μπει στην ΑΣΟΕΕ. Δεκάδες φοιτητές είναι μέσα στο Πανεπιστήμιο στο οποίο έχουν μπει οι αστυνομικές δυνάμεις.

Η ΑΣΟΕΕ είναι κλειστή με απόφαση της Συγκλήτου έως και τις 17 Νοεμβρίου. Κλειστή η οδός Πατησίων. Δείτε εικόνες από την στιγμή των συγκρούσεων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων βρέθηκε έξω από το οικονομικό πανεπιστήμιο το οποίο είναι κλειστό με απόφαση της Συγκλήτου και επιχείρησε να μπει σε αυτό. Τα άτομα συγκεντρώθηκαν στην συμβολή της Δεριγνύ με την Πατησίων και πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών. Η αστυνομία απαντώντας έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τελικά περίπου 80 άτομα κατάφεραν να μπουν στο προαύλιο του Πανεπιστημίου όπου περικυκλώθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ. Λίγο πριν τις δυο το μεσημέρι οι άνδρες των ΜΑΤ οπισθοχώρησαν και βρίσκονται στην πύλη της ΑΣΟΕΕ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι από τους νεαρούς έχουν τραυματισθεί και κάποιοι άλλοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Δείτε εικόνες από την στιγμή των συγκρούσεων αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΣΟΕΕ

Υπενθυμίζεται ότι προσωρινό “λουκέτο” στην ΑΣΟΕΕ αποφασίστηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, που με μια λιτή ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής έκανε γνωστό πως η ΑΣΟΕΕ θα μείνει κλειστή από σήμερα Δευτέρα (11.11.2019) έως και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η ανακοίνωση από τη Σύγκλητο
“Η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από 11/11/2019 έως και 17/11/2019. Η Σύγκλητος παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση“.

Η έφοδος στην ΑΣΟΕΕ και τα ευρήματα

Η έφοδος της αστυνομίας νωρίς το πρωί της Κυριακής (10.11.2019) στην ΑΣΟΕΕ έγινε μετά τις καταγγελίες πως στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου κατασκευάζονται βόμβες μολότοφ.

Οι έρευνες κράτησαν ώρες και λίγο πριν από το μεσημέρι η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και video από τα ευρήματά της στην ΑΣΟΕΕ. Οι έρευνες έγιναν σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου που τελούσαν υπό κατάληψη και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιούνται ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων.

Στους ίδιους χώρους όπου έγιναν οι έρευνες, γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.
https://www.newsit.gr/