ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδιο τουρκικής σαπουνόπερας με θέμα την εισβολή στην Κύπρο!

Την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έχει θέμα το επόμενο επεισόδιο της δημοφιλούς σαπουνόπερας «Μαχητής» (Savasci) που προβάλλεται σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης στο τουρκικό κανάλι FOX, για 4η χρονιά.
Η σειρά προπαγανδίζει το μεγαλείο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με μπόλικο life style, έρωτες, πάθη, αντιζηλίες αλλά και πολλές σκηνές ηρωισμού και αυτοθυσίας.

Στο trailer του νέου επεισοδίου που ήδη προβάλλεται, μια επίλεκτη ομάδα Τούρκων στρατιωτών πραγματοποιεί επιθέσεις στην Κύπρο. Στα πλάνα διακρίνονται σημαία του ψευδοκράτους, δημοσιεύματα εφημερίδων με αναφορές στον Σαμψών καθώς επίσης και η γνωστή τουρκική προπαγάνδα για τον Δεκέμβριο του 1963.

Ενσωματωμένο βίντεο

Στο παρελθόν η σειρά ασχολήθηκε και με τη Θράκη και τον εκλιπόντα εθνικιστή ηγέτη των τουρκοφρόνων της μειονότητας Αχμέτ Σαδίκ. Σ’ εκείνο το επεισόδιο είχαμε δει τον συνταγματάρχη Ιμπραήμ Κοπούζ (τον υποδύεται ο ηθοποιός Μουράτ Σερεζλί), να μιλάει στο Συνέδριο του Τουρκικού Κόσμου, όπου παρευρίσκονται και εκπρόσωπος των «ομογενών» της Θράκης. Ο ίδιος έκανε λόγο για «Δυτική Θράκη», όπως οι Τούρκοι αποκαλούν την ελληνική Θράκη, στον Αχμέτ Σαδικ, που το 1995 σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα έξω από την Κομοτηνή. Να σημειωθεί η εκπληκτική ομοιότητα του πρωταγωνιστή Μουράτ Σερεζλί, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας.