ΚΡΗΤΗ

Επενδυτικό κύμα στον τουρισμό! Άδειες για ανέγερση 69 νέων ξενοδοχείων στην Κρήτη!

Η έρευνα κατέγραψε την έκδοση τουλάχιστον 346 αδειών σε περισσότερες από 50 περιοχές της χώρας. Το ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στον τουρισμό δείχνει τη δυναμική που έχει αποκτήσει ο τομέας αλλά και τις προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου για τη διατήρηση της ανοδικής πορείας. Δεκάδες επαγγέλματα και άλλοι κλάδοι της οικονομίας επωφελούνται από την ισχυρή επενδυτική δραστηριότητα στο χώρο του τουρισμού. Αυτό οφείλει να το λάβει σοβαρά υπόψη της η κυβέρνηση, ώστε με τις αποφάσεις της να βελτιώσει περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα και κυρίως να περιορίσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την ταχύτερη υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων.

Ειδικότερα, το τελευταίο δωδεκάμηνο εγκρίθηκαν από τις κατά τόπους υπηρεσίες δόμησης, από τις εφορείες αρχαιοτήτων και από τις διευθύνσεις περιβάλλοντος, 77 νέες άδειες ανέγερσης ξενοδοχείων, 40 άδειες εκσυγχρονισμών ξενοδοχείων, 82 άδειες αλλαγής χρήσεων και επεκτάσεων, 47 εγκρίσεις περιβαλλοντικών και αρχαιολογικών όρων και 100 άδειες που αφορούν σε τουριστικά καταλύματα.

Πρωταγωνιστική θέση έχει η Κρήτη με 69 συνολικά εκδοθείσες άδειες και εγκρίσεις, ακολουθεί η Αθήνα με 28 άδειες, η Μύκονος με 16, η Κως με 15 άδειες, η Ζάκυνθος με 14, η Κέρκυρα με 13 άδειες, η Ρόδος και η Νάξος από 12 άδειες, η Χαλκιδική με 10, η Θεσσαλονίκη με 9 άδειες, η Σαντορίνη με 8 άδειες, η Δυτική και Ανατολική Μάνη, η περιοχή του Παγγαίου, η Κεφαλονιά καθώς και το Ναύπλιο από 7 άδειες, η Πρέβεζα και οι περιοχές Πύλου – Νέστορος από 6 άδειες, η Πάρος, η Σκιάθος και οι περιοχές της Κατερίνης από 5 άδειες, η Θάσος, η Σύρος και η Άνδρος από 4 άδειες, η Πάργα, η Πάτρα, τα Ιωάννινα, η Κάρπαθος, η Λήμνος, η Σκύρος, τα Σύβοτα, η Ίος, η Χίος, η Κύθνος και η Ξάνθη από 3 άδειες, οι Σπέτσες , η Κάρυστος, η Κάλυμνος, η Ηγουμενίτσα, ο Λαγκαδάς, η Αλεξανδρούπολη, η Δημητσάνα, το Ανω Κουφονήσι και η Μήλος από 2 άδειες, ενώ από μία άδεια για νέα ξενοδοχεία, τουριστικές κατοικίες, εγκρίσεις και εκσυγχρονισμούς έλαβαν Καλαμάτα, Κοζάνη, Κορινθία, Πογωνιά, Αλμωπία, Πάλαιρο, Σύμη, Τσαγκαράδα, Αράχωβα, Μονεμβάσια, Ελαφόνησος, Αλόννησος, Σάμος, Λέσβος, Κρανίδι, Αργος, Βυτίνα, Σπάρτη, Προσοτσάνη, Τριφυλία, Μεσολλόγι, Ναύπακτος, Μύτικας, Κύθηρα, Ηλεία και Φλώρινα.

Αναλυτικά, οι εταιρείες οι οποίες προέβησαν στις αιτήσεις ανέγερσης, επέκτασης, εκσυγχρονισμού και έγκρισης περιβαλλοντικών όρων στην Κρήτη, είναι οι εξής:

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ Α.Ε,
Χ.Γ. ΚΑΣΜΙΡΛΗΣ Α.Ε.,
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΣΙΑ,
ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ ΚΡΕΤΑ Α.Ε.,
Μανούσακα Α. & Ξυγκάκης Ι. ΙΚΕ,
Λεμονάκης Α. Ε.,
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΠΟΥΝΑΚΗΣ Α.Ε,
Κ. ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ Α.Ε.,
Ε. ΝΤΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΑΕΕ,
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε.,
ΕΛΟΥΝΤΑ ΜΑΡΜΗΝ Α.Ε.,
ΑΚΤΗ ΚΑΝΑΡΗ Α.Ε.,
ΜΙTOS A.Ξ.Τ.Ε. και PLAKIAS RESORTS A.T.T.E.,
BALI GRAND LUXURY RESORTS IKE,
ΒΑΣΣΑΚΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.,
Κανακαράκη Μαρίνα και ΣΙΑ ΟΕ.,
ΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΣ ΙΚΕ,
DIMAN A.E.,
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΠΟΥΝΑΚΗΣ Α.Ε.,
ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗΣ Α.Ε.,
Ε. ΚΡΟΜΜΥΔΑΚΗΣ Α.Ε.,
ΑΚΤΗ ΚΑΝΑΡΗ Α.Ε.,
ΜΑΡΕΜ ΑΞΤΕΕ,
Monastery Estate Chania,
Κτήμα Μοναστήρι Χανιά – Ξενοδοχειακή Α.Ε.,
ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΟ ΟΕ,
DOWN TOWN HOTELS A.E.,
ΑΣΤΕΡΑΣ Α.Ε.,
ΕΛΑΙΑ Α.Ε.Τ.Ε.,
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.,
ΒIRIRIBO IKE,
CRETA DREAM HOLIDAY IKE,
ΜΑΝΤΩΝΑΝΑΚΗΣ Ι.Κ.Ε.,
ΑΕΤΕ ΤΕΑΒ ΑΕ

 

TornosNews.gr