ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή στην Κεραμέως από την Ενωση Θεολόγων – Κάνουν επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα θρησκευτικά

 

Η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων έστειλε επιστολή στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την διδακτέα ύλη στο μάθημα των θρησκευτικών.

Στην επιστολή της, η Ενωση μάλιστα επιτίθεται σε ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στους δύο πρώην υπουργούς Παιδείας, τους κύριους Φίλη και Γαβρόγλου, ζητώντας να αποσυρθεί το μάθημα «των απαράδεκτων και επικίνδυνων Θρησκευτικών από τα σχολεία», με την μορφή που είχε μέχρι σήμερα, κάτι που έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση.

«Αιτούμαστε, άμεσα, όπως εφαρμόσατε την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την μη-αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους σπουδών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να πράξετε και για τις προειρημένες αποφάσεις του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών. Θεωρούμε ότι το θέμα της διδακτέας ύλης του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι πολύ σοβαρό, από παιδαγωγικής πλευράς και ότι είναι ανάγκη να αποσυρθούν άμεσα από τα σχολεία, με εγκύκλιό σας, τα, κατά την αρχιεπισκοπική ρήση, απαράδεκτα και επικίνδυνα Θρησκευτικά Φίλη-Γαβρόγλου», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους.

Μάλιστα, προτείνουν εκτός της απόσυρσης της διδακτέας ύλης που έβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση, να υπάρξει απόφαση για την άμεση επανεκτύπωση των βιβλίων που ίσχυαν πριν το 2016, να υπάρξουν οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς, σύμφωνη με τα Αναλυτικά Προγράμματα 2003-2006 του μαθήματος των Θρησκευτικών, αλλά και να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία εκπόνησης Νέου Προγράμματος και νέων σχολικών εγχειριδίων για το μάθημα των Θρησκευτικών