ΕΛΛΑΔΑ

Επόπτης εισαγγελείας Διαφθοράς στην προανακριτική της Novartis: Νόμιμη η βίαιη προσαγωγή «Σαράφη»-«Κελέση»

Την αρμοδιότητα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής να εξετάσει τους προστατευόμενους μάρτυρες αλλά και να εκδώσει ένταλμα βίαιης προσαγωγής αναγνωρίζει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επόπτης της εισαγγελίας Διαφθοράς Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.

Απαντώντας στην επιστολή – αναφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήρισαν παράνομη και καταχρηστική την ενέργεια της προανακριτικής για την βίαιη προσαγωγή των “κουκουλοφόρων” ο αντεισαγγελέας εξηγεί ότι “δεν υπεισερχόμεθα σε θέματα αποκλειστικής αρμοδιότητας της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, αναφορικά με την κλήτευση, την εξέταση των υπο καθεστώς προστασίας τελούντων μαρτύρων και την έκδοση εντάλματος βιαίας προσαγωγής”.

Untitled-1

 

Πέραν αυτου και σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής κατά την συνεδρίασή που βρίσκεται σε εξέλιξη συζητούν το ενδεχόμενο να αποστείλουν επιστολή προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα στην οποία θα του παραθέτουν όλα τα πραγματικά περιστατικά (άρνηση προστατευόμενων να εξεταστούν, άρνηση Ελ. Τουλουπάκη να αποστείλει κρίσιμα έγγραφα κ.α.) και θα του ζητούν:

– να αξιολογήσει τα πραγματικά περιστατικά

-να διασφαλίσει την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων τουλάχιστον με τον τρόπο που έγινε η εξέτασή τους απο τον αντεισαγγελέα του Α.Π. Λ. Σοφουλάκη

– να μεριμνήσει για την αποστολή όλων των κρίσιμων εγγράφων απο την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ελ. Τουλουπάκη

– να επανεξετάσει εάν συντρέχουν οι όροι διατήρησης του καθεστώτος προστασίας για τους “Μάξιμο Σαράφη” και “Αικατερίνη Κελέση”