ΣΧΕΣΕΙΣ

Ερωτευτείτε δίχως φόβο αλλά μόνο με πάθος

Της Ρίκης Ματαλλιωτάκη

 

Το καλοκαίρι μας χτύπησε την πόρτα αναγκάζοντας μας να πετάξουμε από πάνω μας όχι μόνο τα βαριά ρούχα αλλά και κάθε άσχημο και ενοχλητικό συναίσθημα δυσθυμίας που μας βάραινε όλο το χειμώνα. Ανοίγουμε πόρτες, ανοίγουμε παράθυρα, ανοίγουμε και τις καρδιές μας, προτάσσουμε τα στήθη μας … ένα, δύο, τρία και όοοοπ, εισπνέουμε βαθιά και γεμίζουμε το μέσα μας όχι απλώς με ιώδιο και ενέργεια από ήλιο, αλλά πάνω απ’ όλα, πάνω απ’ όλα, όλα, με ελπίδα.

Ελπίδα ότι όλα θα σου πάνε καλά, ελπίδα εκείνοι εκεί οι τσακωμοί που είχες με την οικογένεια σου το χειμώνα επιτέλους θα εκλείψουν… ελπίδα, ναι, ναι, γιατί όχι, ακόμα και ελπίδα ότι θα ερωτευτείς… γιατί πώς να το κάνουμε, το καλοκαίρι κάτι οι διακοπές, κάτι οι ζεστοί μήνες, κάτι η χαλάρωση, κάτι η καλή διάθεση και η χαμηλή άμυνα, προσφέρουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες για καινούργιες γνωριμίες και σχέσεις… για να γευτείς το χυμό του έρωτα με δυο λόγια ακόμα κι αν κανείς δεν σου εγγυάται πως αυτό που ζεις σήμερα θα το ζήσεις κι όταν αρχίσουν να πέφτουν τα πρώτα φύλλα του Φθινόπωρου.

Δεν έχει σημασία όμως γιατί οι καλοκαιρινοί έρωτες είναι από μόνοι τους τόσο ξεχωριστοί που ίσως και να αφαιρούσε από τη γοητεία τους η μονιμότητα. Εξάλλου τα βράδια της πιο ερωτικής εποχής του χρόνου προσφέρονται και για κάποιες «παρασπονδίες» που πιθανόν να αποφεύγαμε τρέχοντας τις ψυχρές νύχτες του χειμώνα όπου όλα γύρω μας εκτός από την παγωνιά του καιρού είναι τυλιγμένα και με την παγωνιά της τυπικότητας και του καθωσπρεπισμού.

Αφηνόμαστε λοιπόν ανερυθρίαστα να χαλαρώσουμε  απολαμβάνοντας το φεγγάρι του Αυγούστου, σε μια ωραία και ρομαντική βόλτα κάτω από τα άστρα, να γεμίσουμε τη ψυχή μας με φέτες καλοκαιριού έρωτα… με φλερτ, έστω, και καινούργιες γνωριμίες, που θα προκύψουν και οι οποίες ακόμα κι αν δεν κρατήσουν πολύ, θα μας χαρίσουν, αν μη τι άλλο, συναρπαστικές εμπειρίες. Επιτέλους, κανείς δεν εγκλημάτησε ερωτευόμενος, οπότε αφεθείτε και απολαύστε ό,τι σας προσφέρει η τύχη και το καλοκαίρι δίχως να σας νοιάζει κι αν αυτό δεν κρατήσει παραπάνω από μερικές μέρες… θα είναι όμως μέρες γεμάτες ένταση και θα είναι κρίμα να τις χάσετε από περιττές αναστολές. Ερωτευτείτε λοιπόν δίχως φόβο αλλά μόνο με πάθος για να απολαύσετε ακόμα καλύτερα το καλοκαίρι που μόλις ξεκινά.