ΑΤΑΞΙΝΟΜΗΤΑΚΡΗΤΗ

Ευχές για καλές γιορτές από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κρήτης, Νεκτάριο Σερμάκη

 

Τις θερμές ευχές του, για καλά Χριστούγεννα και ένα ευτυχισμένο νέο έτος, έστειλε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, Νεκτάριος Σερμάκης.

Δείτε παρακάτω την επιστολή του κυρίου Νεκτάριου Σερμάκη.

Επικοινωνώ σήμερα μαζί σου για να σου ευχηθώ ολόψυχα καλές γιορτές με υγεία.
Χαρούμενο και ευτυχισμένο το νέο έτος και να φέρει στη ζωή σου όσα επιθυμείς.

Με την ευκαιρία της σημερινής μας επικοινωνίας, θέλω να σε ενημερώσω και προσωπικά ότι θα είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη.

Μπαίνω και πάλι μπροστά για το καλό της Κρήτης µας!
Ενωμένοι και δυνατοί προχωρούμε στη συγκρότηση της “ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”.
Μιας αξιόμαχης ομάδας στελεχών, που θα διεκδικήσει με σχέδιο, τόλμη, δύναμη και αποφασιστικότητα και θα υλοποιήσει το νέο όραμα για την Κρήτη, έτσι όπως όλοι την ονειρευόμαστε.

Εσύ έχεις τη δύναμη και θα αποφασίσεις με την ψήφο σου ποιοι θα μπουν στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα. Στην επιλογή σου αυτή σε προτρέπω να ακούσεις μόνο τη συνείδηση σου και να επιλέξεις ανεπηρέαστα τους ικανότερους.

Στις εκλογές της 19ης Μαΐου θα είµαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύµβουλος και καλώ όλους εσάς, τους πολίτες και φίλους μου, να με στηρίξετε, για να σας εκπροσωπήσω στο νέο Περιφερειακό Συµβούλιο Κρήτης.

Έχω την εμπειρία, την γνώση και τη διάθεση να εργαστώ σκληρά προκειμένου αυτός ο τόπος να αποκτήσει αυτά που πραγματικά του αξίζουν.

Καλό Αγώνα σε όλους!

Νεκτάριος Σερμάκης
Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης
Εκδότης, Ιδιοκτήτης Μ.Μ.Ε.
Διοργανωτής των Παγκρήτιων Εκθέσεων
“ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση”

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκα στις 23 Φεβρουαρίου 1969 στο Ηράκλειο και είμαι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της πολύτεκνης οικογένειάς μου.

Μεγάλωσα στο χωριό Μαχαιρά Αρκαλοχωρίου του σημερινού Δήμου Μινώα Πεδιάδας, όπου και έζησα μέχρι τα 18 μου χρόνια ενώ οι γονείς μου κατάγονται από το Xόνδρο της επαρχίας Bιάννου.
Τα μαθητικά χρόνια τα πέρασα στο Γυμνάσιο Σχοινιά και στο Λύκειο Αρκαλοχωρίου, ενώ σπούδασα γραφιστική, διακόσμησ η και δημοσιογραφία στην Aθήνα .

Από νεαρή ηλικία ανέπτυξα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία και το 1992 κυκλοφόρησα το πρώτο μου λογοτεχνικό βιβλίο, την ποιητική συλλογή «Nυχτερινή Aγορά» από τις εκδόσεις Hρόδοτος Aθήνα, όπου απέσπασε σημαντικές κριτικές και ευμενή σχόλια.
Ενώ το 2012 κυκλοφόρησε και η δεύτερη ποιητική μου συλλογή με τίτλο «Η Μοίρα των Άστρων» σε έκδοση του Λογοτεχνικού Συνδέσμου Ηρακλείου.

Eίμαι παντρεμένος με την Μικρασιατικής καταγωγής Eλ ένη Μαυρίδου του Κωνσταντίνου, από τα Φιλίσια Πεδιάδος, του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, γεγονός που με ευαισθητοποίησε στην ιστορία του Μικρασιατικού Ελληνισμού και ζούμε μόνιμα στο Ηράκλειο.
Με την Ελένη έχουμε αποκτήσει τρία παιδιά, την Άννα 21 ετών, φοιτήτρια σήμερα στο πανεπιστήμιο, στο τμήμα δημοσιογραφίας, την Kωνσταντίνα 18 ετών μαθήτρια Γ’ Λυκείου και τον Μανώλη 10 ετών.

Το 1993 ίδρυσα την “Εκδοτική Κρήτης” και το 2011 την “Επικοινωνίες Κρήτης Ε.Π.Ε.”, εταιρείες που διατηρούν τρία γραφεία σε Ηράκλειο, Αθήνα και Ρόδο  αντίστοιχα.
Σήμερα αναπτύσσουμε μια πολυσχιδή δραστηριότητα στους τομείς των έντυπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων, όπως ο Oδηγός Aγοράς “Ηράκλειο STAR” – www.starodigos.gr, ο οποίος δημιουργήθηκε το 1993 και έχει ως αντικείμενο την επαγγελματική πληροφόρηση και προβολή, το αφιερωμένο στη γυναίκα περιοδικό “WOMAN NEWS” – www.womannews.gr, η έκδοση για τον χώρο της αργυροχρυσοχοΐας “Πανελλήνιος Οδηγός Κοσμήματος” – www.odigoskosmimatos.gr και πρόσφατα ο Οδηγός Επαγγελματιών Ρόδου – www.odigosrodou.gr.
Επίσης το 2010 με την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών μέσων, δημιούργησα την Hλεκτρονική Eφημερίδα της Κρήτης – www.cretablog.gr, ένα βήμα ελεύθερης έκφρασης για όλους τους πολίτες.
Τα τελευταία χρόνια έχω αναλάβει την πρωτοβουλία για την προώθηση και προβολή των κρητικών προϊόντων και των τουριστικών υπηρεσιών, διοργανώνοντας με μεγάλη επιτυχία 14 Παγκρήτιες Εκθέσεις με τίτλο “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας” στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην εξωστρέφεια του νησιού.

Παράλληλα με την επαγγελματική μου δραστηριότητα ασχολούμαι ενεργά με τα κοινά.

Σήμερα είμαι:

• Εκλεγμένος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.
• Μέλος της «Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης» (ΠA.Δ.E.) Mέσων Mαζικής Eνημέρωσης.
• Μέλος του Eμποροβιομηχανικού Eπιμελητηρίου Hρακλείο.
• Μέλος του Eμπορικού Συλλόγου Hρακλείου.
• Τακτικό μέλος του Λογοτεχνικού Συνδέσμου Hρακλείου.
• Μέλος του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Ηρακλείου.

Ενώ έχω διατελέσει:

• Υποψήφιος Δήμαρχος Αρκαλοχωρίου το 1998.
• Δημοτικός Σύμβουλος και Eπικεφαλής Συνδυασμού στον Δήμο Aρκαλοχωρίου από το 1999 έως το 2002.
• Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηρακλείου για δυο τετραετίες από το 2002 έως το 2010.
• Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου το 2010.
• Περιφερειακός Σύμβουλος από το 2010 έως το 2014.
• Eκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λογοτεχνικού Συνδέσμου Hρακλείου.

To 2018 είχα την τιμή να βραβευτώ για την κοινωνική και πολιτιστική μου προσφορά από τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Στην εικοσαετή μου διαδρομή στην τοπική Αυτοδιοίκηση, έχω αποκτήσει πλούσια και σφαιρική εμπειρία, αφού έχω υπηρετήσει όλες τις θεσμοθετημένες επιτροπές.

Επίσης όλα αυτά τα χρόνια έχω πλούσια συμμετοχή σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συζητήσεις για θέματα τοπικού και ευρύτερου πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.