ΕΛΛΑΔΑ

«Εφοδος» της ΕΛ.ΑΣ σε καταυλισμό Ρομά στη Θεσσαλονίκη -Μετά από πολλαπλές καταγγελίες κατοίκων

Επιχείρηση σε αυτοσχέδιο καταυλισμό Ρομά, στην περιοχή της Περαίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου (31/08) αστυνομικοί.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ελέγχθηκαν 66 άτομα από τα οποία προσήχθησαν δέκα και τελικώς συνελήφθη ένας, καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του καταδικαστική απόφαση για κλοπή. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν 14 έρευνες σε σπίτια και έγιναν έλεγχοι σε 34 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν έξι τροχονομικές παραβάσεις.

Επιχείρηση στον καταυλισμό μετά πολλαπλές καταγγελίες κατοίκων
Οπως γνωστοποιήθηκε, πρόκειται για τον οικισμό Τσαΐρια, όπου τον τελευταίο καιρό έχουν πυκνώσει οι καταγγελίες κατοίκων και επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής για καύσεις διαφόρων αντικειμένων και υλικών από διαμένοντες στον καταυλισμό, ενώ οι ίδιοι καταγγέλλοντες εκφράζουν ανησυχίες για την υγεία τους, υποστηρίζοντας ότι εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα ρύποι και επικίνδυνα σωματίδια.

Χαρακτηριστική ήταν πυρκαγιά της περασμένης Τρίτης που ξέφυγε από τον έλεγχο και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής με μεγάλη δύναμη. Κατά τη συγκεκριμένη πυρκαγιά κάηκαν 25 αυτοκίνητα τα οποία φαίνεται πως ήταν κλεμμένα, ενώ η Πυροσβεστική κατάφερε να σώσει τουλάχιστον δέκα οχήματα.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα αστυνομικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας από την πόλη.