ΚΡΗΤΗ

Ζήτησε συγγνώμη για τις γροθιές στους αστυνομικούς

Στην αγωνία του για την κατάσταση του αδερφού του, ο οποίος κειτόταν αναίσθητος στο οδόστρωμα μετά από πτώση,  που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει με το κεφάλι στο έδαφος, αλλά και στο συσσωρευμένο στρες λόγω σοβαρών, χρόνιων  οικογενειακών προβλημάτων απέδωσε την εκτός εαυτού συμπεριφορά του ο Ηρακλειώτης, ο οποίος φέρεται να επιτέθηκε με γροθιές σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν κληθεί να επιληφθούν  του επεισοδίου.

Ο πολύτεκνος πατέρας κρίθηκε ένοχος σύμφωνα με το κατηγορητήριο ωστόσο  το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο  του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του σύννομου πρότερου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή.

Ο ίδιος στην απολογία του υποστήριξε ότι όλα συνέβησαν από παρεξήγηση που αφορούσε τρίτα πρόσωπα και, επειδή ήταν παρών, θεωρήθηκε εσφαλμένα ότι ήταν εκείνος εμπλεκόμενος, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν συγγενικά του πρόσωπα αλλά και ολόκληρη η γειτονιά.

Ζήτησε συγγνώμη από τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ. «Δεν είχα πρόθεση να τους χτυπήσω. Να απεγκλωβιστώ από τα χέρια τους ήθελα, για να πάω στον αδερφό μου, ο οποίος ήταν κάτω. Από την αγωνία δεν μπορούσα να αναπνεύσω και έβγαλα την μπλούζα.

Ήμουν σε υπερένταση. Δεν με άφηναν και όσο δεν με άφηναν τόσο νευρίαζα. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Όλα τα χρόνια παλεύω για την οικογένειά μου, όμως όλα έχουν έρθει ανάποδα…».

Οι μάρτυρες αστυνομικοί κατέθεσαν ότι δεν πρόλαβαν να αποβιβαστούν από τις μηχανές και ο κατηγορούμενος άρχισε να τους βρίζει και να τους επιτίθεται. «Μου έριξε μία γροθιά στο στήθος αλλά ευτυχώς φορούσα αλεξίσφαιρο.

Απέφυγα και μία δεύτερη. Τον πιάσαμε και τον απομακρύναμε από το πλήθος για να τον χειροπεδήσουμε. Ο τρίτος συνάδελφος δέχθηκε επίθεση από τον γιο του. Του έριξε μπουνιά και έπεσε κάτω… Αντιλήφθηκα ένα πολύ επιθετικό άτομο. Δεν φαινόταν μεθυσμένο» κατέθεσε ένας από τους αστυνομικούς.

Συνάδελφός του κατέθεσε ότι δέχθηκε γροθιά από τον γιο του κατηγορούμενου και γλίτωσε τα χειρότερα επειδή φορούσε κράνος.  Έπεσε με την πλάτη σε αυτοκίνητο και χτύπησε στο κεφάλι. «Ήταν τέτοια η μανία του που συνέχισε να με χτυπάει με κλωτσιές». Ο γιος, ωστόσο, κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης. «Δεν γίνεται με μία συγγνώμη να ξεχνιούνται όλα. Είμαι επαγγελματίας και θέλω να γυρίζω πίσω στην οικογένειά μου» είπε.

Συνάδελφος του κατηγορούμενου κατέθεσε ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικά φιλότιμο και εργατικό άνθρωπο που παλεύει για την οικογένειά του: «Παλεύει μόνος του και έχει περάσει πολλά. Έχει πολύ συσσωρευμένο στρες» είπε.

Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης.