ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζητείται σύντροφος. Απόλυτη εχεμύθεια. Τηλ. 69…

 

«Κύριος 47 ετών εμφανίσιμος, χωρίς υποχρεώσεις, με χιούμορ, καλλιεργημένος, αναζητεί στο πρόσωπο  μιας γυναίκας αναλόγων προσόντων, 35 έως 45 ετών, την αγάπη και την κατανόηση με σκοπό την συμβίωση και το γάμο.  Τηλ. 6997..

 

Κυρία οικονομολόγος 56 ετών ζητεί γνωριμία με σκοπό αποκλειστικά τον γάμο με κύριο 56 έως 65 χρονών, οπωσδήποτε μορφωμένο, τουλάχιστον απόφοιτο λυκείου και ευκατάστατο..  Τηλ 2810..

 

Αν ψάχνεις την ουσία για να βρεις, το νούμερο αυτό να θυμηθείς. (Μόνο για γυναίκες..) Τηλ. 6947..»

 

Νέος εμφανίσιμος, 36 ετών, δημόσιος υπάλληλος, ζητεί σοβαρή γνωριμία.

Τηλ. 6938..(Από Ν. Ηρακλείου.)

 

 38χρονος γλυκός, ευαίσθητος, εμφανίσιμος, χωρίς υποχρεώσεις, ζητεί κοπέλα για σοβαρή σχέση.

Τηλ. 6942..( Ν. Ρεθύμνης)

 

Κύριος επιστήμονας στον κλάδο της υγείας, σοβαρός, ευπαρουσίαστος,  ζητεί  ευπαρουσίαστη κυρία αναλόγων προσόντων  έως 45 ετών  για γνωριμία και αν η χημεία  ταιριάξει και μόνιμη κατάληξη. Αποκλείονται επαγγελματίες.  Τηλ 6977..

 

«Και κάνει Θεέ μου εδώ μέσα ένα κρύο.. το ένα σώμα, αχ και να γίνονταν έστω στα ψέματα δύο..»

Κάπως έτσι λέει κάποιο  τραγουδάκι και  δυστυχώς δεν είναι απλώς ένα μελιστάλαχτο τραγουδάκι  μα μια μεγάλη  αλήθεια  αφού όντως είναι γενικά παραδεκτό πως κάνει  αβάσταχτο και φοβερό κρύο   στην ψυχή όλων εκείνων των μοναχικών   που  ζουν και κοιμούνται  δίχως παρέα . Ένα κρύο το οποίο  εκτός από το συναίσθημα ραπίζει επίσης  και το κορμί τους βασανιστικά σαν  μάστιγα,  πιέζοντας αφόρητα  και   «αναγκάζοντας» τους  να  προσπαθούν οπωσδήποτε να βρουν  τρόπο να ζεσταθούν μια και  «μοναχός του κανείς ούτε στον Παράδεισο..»λέει η λαϊκή ρύση και πολύ σωστά λέει.

Οι τρόποι λοιπόν  για να αντιμετωπιστεί η μοναξιά πολλοί: Πριν αρκετά χρόνια τα συγγενικά συνοικέσια, η αλληλογραφία,  λίγο αργότερα  τα «καμάκια», μα  όταν πλέον οι άνθρωποι είδαν κι απόειδαν  ότι όλο και πιο πολύ στέγνωναν  και λιγόστευαν οι πιθανότητες γνωριμιών μέσω τούτων των τρόπων, άρχισαν να  εφευρίσκουν  συνεχώς και  καινούργιους μην τυχόν και στεγνώσουν οι ίδιοι από το ψύχος της μοναξιάς και του ασυναισθηματισμού.

Κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα να  δημιουργούνται ειδικές καφετέριες συνευρέσεως μοναχικών ανθρώπων, επιχειρήσεις- γραφεία συνοικεσίων ή αλλιώς εμπορικά  που εμπορεύονται την ανθρώπινη μοναξιά και ανασφάλεια  με όλα τα οφέλη τελικά δικά τους, καθώς  επίσης και ειδικές στήλες με  αγγελίες γνωριμιών σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες (δεν μιλάμε  βέβαια για την αισχρότητα των 090)  για ανθρώπους που αναζητούν την θαλπωρή μιας αγκαλιάς όπως  ακριβώς αναζητούσαν άλλοτε την αγορά ενός οικοπέδου ή την ενοικίαση ενός διαμερίσματος.

Για το αν τώρα όλοι ετούτοι οι τρόποι αποφέρουν ένα καλό αποτέλεσμα, αντίδοτο και φάρμακο στο σαράκι της μοναξιάς, είναι προτιμότερο να μιλήσουν άνθρωποι, άνδρες ή γυναίκες που βρήκαν τελικά τον σύντροφο τους μέσα από τις καταχωρήσεις  μιας εφημερίδας, ή έστω προσπάθησαν να τον βρουν

 

 

 

Χαρά  Μ…. 55 χρονών

Πριν δεκαπέντε χρόνια  είχα χωρίσει από τον πρώτο μου άνδρα και ήμουν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Τότε αν δεν κάνω λάθος ήταν και η περίοδος που άρχιζαν να εμφανίζονται δειλά στις εφημερίδες, όχι όμως στις τοπικές, μόνο στις αθηναϊκές, οι  πρώτες ανάλογες αγγελίες. Επηρεασμένη από το διαζύγιο μου είχα τόσο φοβηθεί τους ανθρώπους που δεν ήθελα ούτε καν να βγω έξω. Παράλληλα όμως υποσυνείδητα ζητούσα απεγνωσμένα ένα σύντροφο και τότε ήταν που μια φίλη μου  έριξε την ιδέα: «Κάνε ένα τηλέφωνο, δεν χάνεις και τίποτα.» Το έκανα λοιπόν το τηλέφωνο και όντως όχι μόνο δεν έχασα αντίθετα κέρδισα  ένα ευτυχισμένο γάμο, κάτι που με πιο ορθόδοξους τρόπους  δεν είχα κερδίσει  σε όλη την υπόλοιπη ζωή μου. Ρίσκαρα και κέρδισα, που σημαίνει ότι ο τρόπος της γνωριμίας δεν παίζει κανένα ρόλο, ο καθένας ψάχνεται με ότι τρόπο  μπορεί να καλύψει το κενό της μοναξιάς του και δεν θεωρώ καθόλου μα καθόλου υποτιμητικό για ένα μοναχικό άνθρωπο κανενός είδους ψάξιμο. Απλώς όλα είναι θέμα τύχης..

 

Μανόλης  Π… 40 χρονών.

 

Οι αγγελίες γνωριμιών βέβαια κρύβουν πολλά, όμως ποιος μου βεβαιώνει εμένα ότι και μια  γνωριμία από τον δρόμο, ή μέσα από ένα μπαρ, δεν κρύβει όχι μόνο τους ίδιους αλλά ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους ειδικά με τόσες αρρώστιες που κυκλοφορούν γύρω μας.

Οπότε με τον τρόπο των αγγελιών το πολύ  να χάσεις ένα δυο τηλεφωνήματα, τι παραπάνω μπορείς να χάσεις.

Σίγουρα  βέβαια και θα ήθελα να γνωρίσω με κάποιο άλλο, πιο νορμάλ τρόπο, μια γυναίκα δίχως το φόβο ότι ενδεχομένως κάποια στιγμή να πέσω πάνω σε κάποια γριά, κάποια χοντρή ή με δυο λόγια πάνω σε ένα έκτρωμα  Δυστυχώς όμως τα περιθώρια έχουν στενέψει κι όχι φυσικά επειδή  θεωρώ τον εαυτό μου μεγάλο ή επειδή μου λείπει τίποτα. Προς Θεού όχι τέτοια πράγματα..

Απλώς αν θέλεις να βρεις σύντροφο σήμερα  υπάρχουν πλέον μονάχα δύο τρόποι.

Ή  να ψάχνεσαι  στα ξενυχτάδικα, κάτι που έκανα  δίχως αποτέλεσμα τόσα χρόνια και πια έχω κουραστεί να το κάνω , ή να ψάχνεσαι  μέσα  στις  αγγελίες  των εφημερίδων. Διαλέγεις και παίρνεις..

 

Αργυρό Γ..38 χρονών   

Ασφαλώς και δεν μου αρέσει η μοναξιά, δεν μου αρέσουν όμως  ούτε τα μπαρ, πώς να το κάνουμε δηλαδή. Επειδή δεν θέλω να χάνομαι στην βαβούρα τους αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν είμαι  άνθρωπος φυσιολογικός  και σημερινός , αντίθετα πιστεύω ότι το να αναζητάς ένα σύντροφο μέσα από τις αγγελίες των εφημερίδων είναι ένας τρόπος πολύ σύγχρονος που σου δίνει μάλιστα και πολλά περιθώρια επιλογών αφού έχεις μπροστά σου μια ολόκληρη λίστα για να διαλέξεις. Κι όπως κι αν το κάνουμε, αν το ψάξεις καλά  ακόμα και ο τρόπος που είναι γραμμένη μια αγγελία σου δίνει τα περιθώρια να διαπιστώσεις τι  είδους άνθρωπος είναι ο «υποψήφιος» και τι ακριβώς ζητά..

 

Σοφία Χ.. 35 χρονών

΄Έχω γελαστεί τόσες φορές στην ζωή μου από τους άνδρες, νιώθω τόσο έντονα την μοναξιά, που μακάρι να μπορούσα το ερωτικό συναίσθημα να το πνίξω εντελώς και να μη το αισθανθώ ξανά ποτέ άλλοτε στην ζωή μου.

Επειδή όμως σ΄ αυτή την άρνηση έρχομαι αντιμέτωπη  με το σώμα μου, που αντιδρά άγρια ειδικά μερικές φορές, η μόνη λύση που μου έχει απομένει πλέον είναι αυτός ο τρόπος ψαξίματος.   Έχουν υπάρξει βέβαια  στιγμές αισθάνθηκα  γελοία παίρνοντας κάποια τηλέφωνα, έχουν υπάρξει  όμως και κάποιες άλλες που ένιωσα στ΄ αυτιά και στο ένστικτο μου πολύ μεγαλύτερη μοναξιά από την δική μου  κι αυτό με παρηγόρησε. Σε ένα δυο περιπτώσεις βγήκα  κιόλας για καφέ αλλά ως εκεί, αυτό που συνάντησα δεν μου έκανε. Είμαι τόσο φορτωμένη προσωπική, συναισθηματική εγκατάλειψη που δεν θα ήθελα με τίποτα να φορτωθώ και άλλη..

 

 

Αντώνης Μ….25 χρονών

Υπάρχει μια έμφυτη δειλία στον χαραχτήρα μου ίσως λόγω του ότι είμαι  αρκετά κοντός κι αδύνατος σαν άντρας, γεγονός που με κάνει να αποφεύγω τις κατά μέτωπο ερωτικές προσεγγίσεις. Αντίθετα μου έχουν πει ότι η φωνή μου είναι αφάνταστα ερωτική..

Τώρα θα μου πεις αν μιλήσεις δυο- τρεις  φορές στο τηλέφωνο με μια γυναίκα, δεν θα έλθει στιγμή που θα την συναντήσεις, είναι δυνατόν να διατηρήσεις για πολύ μια κατάσταση με το τηλέφωνο; Συμφωνώ, όμως το θέμα είναι πως εν τω μεταξύ σου έχουν δοθεί τα περιθώρια ο άνθρωπος που μιλάς μαζί του να προλάβει να γνωρίσει κάποια άλλα, εσωτερικά σου χαρίσματα, οπότε  όταν σε δει να μπει έστω στον κόπο να σκεφτεί ότι δεν είσαι και για τα σκουπίδια. Η άποψη τούτη, ή αν θες ο φόβος, είναι και ο λόγος που εμένα προσωπικά , μετά από μια χυλόπιτα που έφαγα εδώ και καιρό, με αναγκάζει να ψάχνομαι μέσα από τις αγγελίες των εφημερίδων.

Κι όχι, προς το παρόν ακόμα δεν έχω βρει κάτι αξιόλογο, κανείς όμως δεν μου απαγορεύει να ελπίζω πως κάποια στιγμή, και ίσως σύντομη μάλιστα, κάτι θα βρεθεί και για μένα..