ΚΡΗΤΗ

Ζητούν μέτρα για τους εργαζόμενους του τουρισμού τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου

Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων στον τουριστικό κλάδο ζητούν από τον υπουργό Εργασίας τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου.

Στην επιστολή τους, που κοινοποιούν στους βουλευτές Δωδεκανήσου και Κρήτης, αναφέρουν τα εξής:

«Κύριε υπουργέ,

Τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις στον τουρισμό και την απασχόληση, από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την εξάπλωση του κοροναϊού.

Ιδιαίτερα ανησυχούμε για τις περιοχές μας, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό. Ήδη με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουμε, αρκετά ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν τις καθορισμένες ημερομηνίες, σε πολλές δε περιπτώσεις είναι άγνωστο πότε και αν ξεκινήσουν για τη νέα τουριστική περίοδο.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα με τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο.

Με βάση τα παραπάνω ζητούμε να παρθούν άμεσα μέτρα, για να ενισχυθεί το εισόδημα των εποχιακά εργαζομένων, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο και αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ειδικά στις περιοχές μας.
Συγκεκριμένα ζητούμε:

Να δοθεί παράταση στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, το οποίο να ανέλθει στο ποσό των 718 ευρώ, όπως ζητά και η Γ.Σ.Ε.Ε για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση.
Να μειωθούν οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή του σε όσους εργαζόμενους θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις, που θα πληγούν και δεν θα έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα. Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου να ανακουφιστούν άμεσα. Οι εργαζόμενοι και να αισθανθούν ότι η πολιτεία είναι δίπλα τους και τους στηρίζει.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία».