ΚΡΗΤΗ

Ζητούν την ενίσχυση της Κρήτης με αστυνομικούς, για τον περιορισμό των τροχαίων

Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με την οποία ζητούν την ενίσχυση της Κρήτης με 50 αστυνομικούς που θα επανδρώσουν τα κατά τόπους τμήματα της Τροχαίας, εξέδωσαν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου. Η ενίσχυση του νησιού με αστυνομικούς, αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υφυπουργό προστασίας του Πολίτη τον περασμένο Αύγουστο, όμως, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, καμία έκτακτη μετάθεση δεν θα γίνει προς ολόκληρη την Κρήτη.

Διαβάστε την επιστολή:

“Δυστυχώς στην Κρήτη παρατηρείται αύξηση των τροχαίων οδικών ατυχημάτων κατά 47% σε σχέση με τα σημειωθέντα πέρυσι. Το ζήτημα αυτό, ως καλώς γνωρίζετε, λόγω της σοβαρότητάς του αποτέλεσε πρωταρχικό θέμα σε συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2019.

Κατά τη συνάντηση αυτή, εκπονήθηκε σχέδιο, το οποίο προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης Κρήτης με 50 άτομα που θα τεθούν στην υπηρεσία των Τμημάτων Τροχαίας, προκειμένου να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη, κάτι για το οποίο ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε προσωπικά.

Πλην όμως σήμερα, παρά το ότι έχει καταστεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Κρήτη θα πρέπει να ενισχυθεί με έμψυχο προσωπικό προς υλοποίηση και της ανωτέρω δέσμευσης με γνώμονα τον καταρχήν περιορισμό και ει δυνατόν την εξάλειψη των τροχαίων ατυχημάτων, με δυσαρέσκεια πληροφορηθήκαμε ότι καμία έκτακτη μετάθεση δεν θα γίνει προς ολόκληρη την Κρήτη.

Έχουμε πλειστάκις τονίσει ότι οι υπηρετούντες αστυνομικοί της Κρήτης σε καθημερινή βάση υπερβάλλουν εαυτό για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο καθήκον τους και να παρέχουν ασφάλεια στους πολίτες, παρά το ότι δεν διαθέτουν την υλικοτεχνική υποδομή που εκείνοι θα επιθυμούσαν και θα έπρεπε να κατέχουν.
Επομένως, με την παρούσα ζητάμε να ενισχυθεί η Κρήτη με έμψυχο δυναμικό, το οποίο θα διατεθεί στις ανωτέρω Υπηρεσίες, προς αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων, που πραγματικά αποτελούν μάστιγα για το Νησί μας.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια
Ο Πρόεδρος Ηρακλείου Γιώργος Πικράκης
Η Πρόεδρος Ρεθύμνου Κατερίνα Αγόρου
Ο Πρόεδρος Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης