ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: “Άφαντα” τα διαμερίσματα προς ενοικίαση

Η αύξηση της ζήτησης που σχετίζεται κυρίως με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις – τύπου -AirΒNB – είναι φέτος, το βασικό χαρακτηριστικό της μισθωτικής αγοράς.
Η αύξηση αυτή  οδήγησε πανελλαδικά  τα μισθώματα των κατοικιών σε επίπεδα 8,4 % υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Σε αυτό φαίνεται να έχουν παίξει ρόλο τόσο τα αποθέματα διαθέσιμων κατοικιών που ολοένα και μειώνονται όσο και οι βραχυπρόθεσμες μισθώσεις κατοικιών που έχουν οδηγήσει τα ακίνητα που προορίζονται για μακροχρόνια μίσθωση να αποτελούν το μήλον της έριδος για χιλιάδες ενδιαφερόμενους ενοικιαστές

Η ζήτηση από Ελληνες παραμένει ίδια αλλά πλέον δε βρίσκουν σπίτια να ενοικιάσουν λόγω των βραχυχρόνιων μισθώσεων, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Airbnb που έχει επιφέρει μεγάλες ανατροπές.

Στο Ηράκλειο σύμφωνα με την πρόεδρο των κτηματομεσιτών Άρτεμις Μαυράκη, παρατηρείται μεγάλη έλλειψη σε διαμερίσματα προς ενοικίαση κυρίως δυάρια και τριάρια, που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις προτίμησης των ενδιαφερόμενων ενοικιαστών.

Η εικόνα είναι περισσότερο βελτιωμένη αυτό το διάστημα στα δυάρια, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές των φοιτητών και σπουδαστών καθώς έχει περιοριστεί η αυξημένη ζήτηση των προηγούμενων μηνών.

Η αγορά των μισθώσεων σύμφωνα με την ίδια, αναμένεται ν’ ανοίξει προς το τέλος του μήνα αλλά για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Το φαινόμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων έχει λάβει  τα τελευταία χρόνια μεγάλη έκταση και στην Κρήτη καθώς υπολογίζεται ότι πλέον υπάρχουν χιλιάδες σπίτια  που διατίθενται προς ενοικίαση με αυτό τον τρόπο όχι μόνο στις πόλεις αλλά πλέον και στα χωριά. Η μίσθωση σε μικρούς οικισμούς βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση από τους υποψήφιους πελάτες, ενώ
ιδιοκτήτες συνεχίζουν να  ανακαινίζουν και  σπίτια  που διατηρούν εκτός των αστικών κέντρων, με σκοπό να τα νοικιάζουν όλη την διάρκεια του χρόνου.

ekriti.gr