ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Έρχεται γενικευμένη μείωση των δημοτικών τελών για όλους

Σε γενικευμένη μείωση των δημοτικών τελών προσανατολίζεται η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου για όλους τους πολίτες. Όπως επισήμανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Καραντινός, μιλώντας στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, στο Ράδιο Κρήτη, «η χρηστή διαχείριση των οικονομικών, επιτρέπει στο Δήμο να εξετάσει και για το 2019 τη μείωση των δημοτικών τελών»

Στόχος σύμφωνα με τον κ. Καραντινό είναι να ωφεληθεί πραγματικά το σύνολο των Δημοτών και όχι λίγοι.

«Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν ως το τέλος του Σεπτέμβρη όταν θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου για το ερχόμενο έτος», είπε ο κ. Καραντινός και σε κάθε περίπτωση την απόφαση θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αφού πρώτα προηγηθεί διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς.
Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες,η  πρόθεση του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού  να μειωθούν τα τέλη στους καταστηματάρχες που πλήττονται από τα έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη στο κέντρο του Ηρακλείου βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο αφού προχωρούν οι σχετικές διαδικασίες.

Για αυτό το λόγο έχει ζητηθεί από το Επιμελητήριο Ηρακλείου να καταρτίσει λίστα με επιχειρήσεις, ώστε μετά την εξέταση και νομικών ζητημάτων να γίνει πράξη η πρόταση αυτή.

Σε ότι αφορά τέλος τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κάλεσε τους δημότες να σπεύσουν να το δηλώσουν στο Δήμο για να μην επιβαρύνονται με τα δημοτικά τέλη.