ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: “Ανάσα” για πολλές περιοχές η γεώτρηση στις Δαφνές

“Ανάσα”, περισσότερο στις δυτικές συνοικίες του Ηρακλείου, αναμένεται να δώσει η γεώτρηση στις Δαφνές στην οποία πριν από λίγο καιρό βρέθηκε νερό. Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιάννης Ρασούλης, η πρώτη γεώτρηση εκτιμάται ότι θα αρχίσει να δίνει νερό αρχές Ιουλίου. Όπως είπε, η ποσότητα υπολογίζεται στα 80 κυβικά την ώρα, ικανή ποσότητα δηλαδή, όπως εξήγησε, για να λύσει αρκετά προβλήματα στην υδροδότηση πολλών περιοχών.

Αναφορικά με τη 2η γεώτρηση, ο κ. Ρασούλης είπε ότι αυτή θα καθυστερήσει λίγες ημέρες παραπάνω από τον αρχικό σχεδιααμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί καταναλωτές στο Ηράκλειο έχουν αλλάξει συνήθειες και έχουν ξεκινήσει να εξοικονομούν νερό με διάφορους τρόπους. “Αυτό φαίνεται από τη μείωση των προβλημάτων που έχουμε το τελευταίο διάστημα” είπε ο κ. Ρασούλης.

Έμειναν 12 ημέρες χωρίς νερό

Στην οδό Ανθέων στις Μεσαμπελιές, μια ολόκληρη γειτονιά έμεινε χωρίς νερό για 12 ημέρες. Σύμφωνα με τον κ. Ρασούλη, το γεγονός οφείλεται σε ζημιά του δικτύου καθώς εξαιτίας της μη συνεχούς ροής στην  υδροδότηση, υπέστη απόφραξη. Όπως εξήγησε, ήδη, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς και η υδροδότηση αναμένεται να επανέλθει, ίσως και εντός της ημέρας.

ekriti.