ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Αποφασίζουν για το μέλλον των λαϊκών αγορών

Τη στιγμή που το 2018 φεύγει σε λίγες μέρες, λύση για τις λαϊκές αγορές δεν έχει βρεθεί ακόμη. Ούτε καν για την πιο εύκολη – θεωρητικά – υπόθεση, αυτή της λαϊκής αγοράς της Νέας Αλικαρνασσού.

Εκεί, όπου φαινόταν ότι υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για να μεταφερθεί από τις γειτονιές της πόλης, στο δημοτικό οικόπεδο, δίπλα από τις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού, είδαμε να προκύπτουν απρόοπτα και προβλήματα.

Την ίδια ώρα, άλυτες παραμένουν και οι υποθέσεις του Μασταμπά και των Καμινίων. Τα θέματα αυτά, εκτός απροόπτου, αναμένεται να συζητηθούν αύριο από την αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης
Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις είναι οι παρακάτω: Σε ότι έχει να κάνει με την λαϊκή αγορά της Τετάρτης, στην οδό Παρασκευοπούλου, στο Μασταμπά, η νέα πρόταση αφορά τη μεταφορά της στις οδούς Σεργίου Κυβέλης, από τη συμβολή της με την οδό Εμμ. Χαρ. Παπαδάκη και την όδο Βαλτετσίου, από τη συμβολή της με την οδό Σεργίου Κυβέλης, η οποία είναι παράλληλη με την οδό Ερυθραίας
Σε ότι αφορά τη λαϊκή αγορά στα Καμίνια, η πρόταση έχει να κάνει με τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Δευτέρας από τις οδούς Συβρίτου, Γορτύνης και Εργάνης στις οδούς Σμυριλίου, Φρέντυ Γερμανού (έως τη συμβολή της με την οδό Πατρόκλου) και στην οδό Κυβέλης (στο τμήμα από τη συμβολή της με την οδό Σμυριλίου και την οδό Πατρόκλου).
Για τη Νέα Αλικαρνασσό επικειται η μετακόμιση στο δημοτικό συγκρότημα του πρώην ΦΑΡΟΣ

ekriti.gr.