ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Από τα μεσάνυχτα ξεκίνησε η υδροδότηση, μετά τη βλάβη στις γεωτρήσεις

Αμεση ήταν η αντίδραση της ΔΕΥΑΗ, μετά τη βλάβη που υπηρξε στις γεωτρήσεις των Δαφνών. Η ζημιά που υπήρξε, συμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιάννη Ρασούλη, αποκαταστάθηκε χθες τα μεσάνυχτα, με την Υπηρεσία να προχωρά στην εκ νέου υδροδότηση των συνοικιών του Ηρακλείου και ιδιαίτερα των περιοχων των Δειλινών, των Καμινίων και της Φοινικιάς.

Την ίδια ώρα ο κ. Ρασούλης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, είπε ότι η 1η γεώτρηση από τις νέες που γίνονται στις Δαφνές θα είναι έτοιμη να δώσει νερό σε ένα μήνα περίπου. «Είμαστε στη φάση της παραγγελίας για την κατασκευή του μετασχηματιστή», σημείωσε ο κ. Ρασούλης.
Ενώ από τα μέσα Αυγούστου, υπολογίζεται ότι θα δοθεί σε λειτουργία και η δεύτερη.

Αποσελέμης

Σε ότι αφορά την υδροδότηση από το φράγμα Αποσελέμη, ο κ. Ρασούλης είπε ότι από τις αρχές Ιούλη και για δύο μήνες το Ηράκλειο θα λαμβάνει 200 κυβικά την ώρα, ενισχύοντας έτσι την προσπαθεια για να έχει η πόλη νερό.

Ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κάνει νέα έκκληση στους Ηρακλειώτες προκειμένου να προσέχουν και να καταναλώνουν με φειδώ το νερό. «Βλέπουμε ότι στην αρχή υπήρχε μια μείωση στην κατανάλωση. Ομως τώρα τελευταία βλέπουμε μια χαλαρότητα. Για αυτό και τονίζω πάλι πως πρέπει να χρησιμοποιούμε το νερό με σεβασμό και προσοχή», καταλήγει ο κ. Ρασούλης.