ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Αυτές είναι οι νέες προτάσεις για τις λαϊκές σε Μασταμπά – Καμίνια

Λύση στο αδιέξοδο που βρίσκεται η Δημοτική Αρχή για τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς στα Καμίνια και στο Μασταμπά, επιχειρείται να δοθεί για μια ακόμη φορά, μέσα απο δύο νέες προτάσεις.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που έχει καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα, η Δημοτική Αρχή εμφανίζεται αποφασισμένη να δώσει λύση και για αυτά τα δύο «αγκάθια». Έτσι κατατέθηκαν οι δύο προτάσεις στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου που θα τεθούν και αυτές σε δημόσια διαβούλευση.

Παράλληλα θα τεθούν όλες οι απόψεις επί τάπητος στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης και αν όλα πάνε καλά θα πάνε προς ψήφιση και επικύρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σήμερα μάλιστα θα κατατεθούν και οι τρεις φάκελοι για τις λαϊκές αγορές Μασταμπά, Καμινίων και Νέας Αλικαρνασσού.

Επειδή «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι», όπως επισημαίνεται από πηγή του Δήμου Ηρακλείου, αυτή τη φορά θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις εμπόρων και κατοίκων, σε μια προσπάθεια να κλείσει επιτέλους αυτό το «ανοικτό» ζήτημα.
Και αυτό γιατί ως σήμερα αυτό που είδαμε είναι πως για τις λαϊκές αγορές της Δευτέρας και της Τετάρτης υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από πλευράς των κατοίκων που επρόκειτο να υποδεχτούν τις λαϊκές στις γειτονιές τους, αλλά και από άλλες πλευρές.

Σε ότι έχει να κάνει με την λαϊκή αγορά της Τετάρτης, στην οδό Παρασκευοπούλου, στο Μασταμπά, η νέα πρόταση αφορά τη μεταφορά τηςστις οδούς Σεργίου Κυβέλης, από τη συμβολή της με την οδό Εμμ. Χαρ. Παπαδάκη και την όδο Βαλτετσίου, από τη συμβολή της με την οδό Σεργίου Κυβέλης, η οποία είναι παράλληλη με την οδό Ερυθραίας

Σε ότι αφορά τη λαϊκή αγορά στα Καμίνια, η πρόταση έχει να κάνει με τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Δευτέρας από τις οδούς Συβρίτου, Γορτύνης και Εργάνης στις οδούς Σμυριλίου, Φρέντυ Γερμανού (έως τη συμβολή της με την οδό Πατρόκλου) και στην οδό Κυβέλης (στο τμήμα από τη συμβολή της με την οδό Σμυριλίου και την οδό Πατρόκλου).

Για δέκα μέρες, όπως έχει συμβεί κάθε φορά, οι προτάσεις αυτές τίθενται σε διαβούλευση και ελπίδα όλων είναι, μέσα απο τις παρατηρήσεις και τις συζητήσεις που θα γίνουν με τους πολίτες και τους αρμόδιους φορείς, να βρεθεί οριστική λύση, γιατί μέχρι σήμερα το αδιέξοδο παραμένει.

Ανοικτό παραμένει ακόμη το θέμα της μεταφοράς της λαϊκής αγοράς στην Νέα Αλικαρνασσό.

.ekriti.gr/

Ανδρέας Κριτσωτάκης