ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Ενισχύεται ο τουρισμός μέσα από τα καταδυτικά πάρκα

Δυναμικά προχωρά η δημιουργία του νέου καταδυτικού πάρκου στη Σταλίδα. Μετά από τις σχετικές εγκρίσεις της αρμόδιας Επιτροπής Περιβάλλοντος το καταδυτικό πάρκο Σταλίδας είναι το δεύτερο που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, μετά και από το καταδυτικό πάρκο Μονοναύτη στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Η δημιουργία του πάρκου εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια ενίσχυσης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καθώς και διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου.

Το πάρκο έχει σκοπό να μετατρέψει την υποθαλάσσια περιοχή της Σταλίδας σε μια “καταδυτική όαση” με πλήθος ενδιαιτημάτων.

Μετά την ολοκλήρωση του πάρκου, οι επισκέπτες που ήδη προχωρούν σε καταδύσεις στη Σταλίδα, θα μπορούν να βλέπουν έναν πιο όμορφο διάκοσμο μέσα στον βυθό, καθώς και τεχνητούς υφάλους.

Όπως διευκρινίστηκε, θα υπάρχει συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών για την τοποθέτηση των ενδιαιτημάτων, αλλά και τον καθορισμό των γενικότερων χωροθετήσεων και υλικών που θα επιτρέπουν τη δημιουργία νέων οικοσυστημάτων και την ενίσχυση της θαλάσσιας πανίδας.

Στο πλαίσιο της κατασκευής παράλληλα θα οριστικοποιηθούν τα σημεία εισόδου τόσο των πλοίων,
όσο και τα σημεία εισόδου στο πάρκο και οι διαδρομές.

Το πάρκο θα έχει συνολική έκταση 22,5 στρεμμάτων.