ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Εντοπίστηκε ζωντανός ο 72χρονος Βρετανός που αγνοούνταν από την Τετάρτη

Στις έρευνες συμμετείχαν δυνάμεις της 3ης ΕΜΑΚ μαζί με τον εκπαιδευμένο σκύλο, πεζοπόρο τμήμα καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. – Η γυναίκα του είχε δηλώσει την εξαφάνιση χθες το βράδυ

Θετικό αποτέλεσμα είχε η μεγάλη επιχείρηση των αρχών, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας που είχε στηθεί για τον 72χρονο Βρετανό τουρίστα, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης έφυγε από το ξενοδοχείο όπου διέμενε στην περιοχή Αβδού Χερσονήσου για μία βόλτα στον Αποσελέμη και δεν επέστρεψε.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της 3ης ΕΜΑΚ που συμμετείχαν στην επιχείρηση εντόπισαν τον ηλικιωμένο άνδρα σε αγροτική περιοχή του Αβδού.

Έτσι, η περιπέτεια του Βρετανού τουρίστα, ο οποίος πάσχει από άνοια, έλαβε τέλος και τερματίστηκε η αγωνία που έζησε τις τελευταίες ώρες η σύζυγός του.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 72χρονος αργούσε να επιστρέψει από τη βόλτα που είχε πάει χθες το πρωί, με αποτέλεσμα η γυναίκα του να ζητήσει συνδρομή από τις αρχές δηλώνοντας την εξαφάνισήτου.

Άμεσα, ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του 72χρονου που είχε όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, αίσια έκβαση για τον ίδιο.

Στην επιχείρηση συμμετείχε κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ με τη συνδρομή του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου καθώς και πενταμελές πεζοπόρο τμήμα, ενώ την ευρύτερη περιοχή χτένιζαν και αστυνομικοί.

Πηγή: Cretapost