ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: “Ζαλάδα” από την αξία των ναρκωτικών στο πλοίο

Τεράστιας οικονομικής αξίας με τα ποσά να προκαλούν “ζαλάδα” είναι η ποσότητα κάνναβης αλλά και η ποσότητα με τα “χάπια τζιχαντιστών” που εντοπίστηκαν στο πλοίο “ΝΟΚΑ” στο λιμάνι του Ηρακλείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, οι Αρχές εκτιμούν την αξία των 6 τόνων και 51 κιλών κάνναβης από 50 έως 60 εκατομμύρια ευρώ  και σε 45 εκατομμύρια ευρώ την αξία των χαπιών, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια!

“Σοκολάτα δολοφόνος” 
Η σοκολάτα χασίς που βρέθηκε διαμοιρασμένη στα 8 από τα 18 κοντέινερς του φορτηγού πλοίου, είναι η λεγόμενη σοκολάτα “δολοφόνος”, ένα πολύ ισχυρό ναρκωτικό που οδηγεί απευθείας στο θάνατο, όπως λένε στο Λιμενικό.
Όπως λέει γνώστης των πραγμάτων, πρόκειται για μία μορφή χασίς η οποία παρασκευάζεται έτσι προκειμένου να μεταφέρεται εύκολα. Μάλιστα, το εμπόρευμα φέρει το χαρακτηριστικό όνομα “assasin” που σημαίνει δολοφόνος.

Αναφορικά με τα χάπια, αυτά μπορούν πράγματι να κάνουν το χρήστη να νιώθει άτρωτος, και σύμφωνα με δυτικά μέσα δεν αποκλείεται να χρησιμοποιούνται ευρέως από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι «πολεμούν χωρίς να νοιάζονται αν θα ζήσουν ή θα πεθάνουν.
Το πλήρωμα του πλοίου, δέκα Σύριοι και ένας Ινδός, έχουν πλέον συλληφθεί και αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πειραιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος αναμένεται να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις σήμερα το μεσημέρι.

ekriti.gr

Γιώργος Ι. Παπαδάκης