ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Η ώρα της απόφασης για τους «ληστές με τα καλάσνικοφ»

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται – εκτός απροοπτου – να έχουμε την ανακοινωση της απόφασης και κατά συνέπεια την ολοκλήρωση της διαδικασίας που έχει ξεκινήσει για τους «ληστές με τα καλάσνικοφ» στο Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Η δίκη είχε διακοπεί πριν από μερικές μέρες και αναμένεται να συνεχιστεί, για την αιματηρή ληστεία στο Creta Maris τον Ιούνιο του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι πριν την διακοπή της δίκης είχαν καταθέσει οι δύο κατηγορούμενοι με τον Εισαγγελέα της έδρας να προτείνει την ενοχή του 33χρονου Κρητικού για τη ληστεία στο ξενοδοχείο και σε μια ακόμα περίπτωση και την ενοχή του 37χρονου Αρμένιου για 5 ληστείες και μια απόπειρα.

Στο εδώλιο του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης κάθονται ένας 33χρονος από το Φόδελε, ένας 37χρονος Αρμένιος, αλλά και μια γυναίκα που έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή για την για υπόθαλψη εγκληματία.
Για τον τρίτο κατηγορούμενο από τα Ζωνιανά η ποινική διαδικασία έχει ανασταλεί καθώς παραμένει σε κώμα  μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι.

Η πρωτόδικη απόφαση

Το δικαστήριο πρωτοδίκως έκρινε ένοχους τον τότε 30χρονο από το Φόδελε και τον τότε 34χρονο Αρμένιο για τις ένοπλες ληστείες που είχαν διαπράξει από το 2012 μέχρι το 2015, με κυριότερη την κινηματογραφική απόπειρα ληστείας στο κοσμηματοπωλείο στο Creta Maris.
Συγκεκριμένα ο άνδρας από το Φόδελε καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 89 ετών, ενώ ο Αρμένιος συνεργός του σε 104 έτη ποινή κάθειρξης, καθώς του αποδόθηκε και η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών, κατά των οποίων είχαν ανοίξει πύρ τον Ιούνιο του 2015 έξω από το ξενοδοχείο.

ekriti.gr/