ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Κάλεσε τη ΔΕΗ για βλάβη και βρήκε τον μπελά του!

Μία απίστευτη περιπέτεια έζησε ένας Ηρακλειώτης που κατηγορήθηκε γιαρευματοκλοπή από τη ΔΕΗ, όπως εξιστόρησε μιλώντας στο «Ράδιο Κρήτη» και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, δικαιώθηκε στις δικαστικές αίθουσες και τώρα ετοιμάζεται εκείνος να προσφύγει νομικά κατά της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού!

Η περιπέτειά του ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια όταν απευθύνθηκε στη ΔΕΗ για κάποιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε με το ηλεκτρικό στο σπίτι του. Συνεργείο της ΔΕΗ μετέβη στο χώρο του και προχώρησε στο σχετικό έλεγχο.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, μόλις το συνεργείο ολοκλήρωσε τον έλεγχο, ανέβηκε στο σπίτι του για να τους κεράσει μία ρακή κι εκείνοι να αποχωρήσουν.

Όταν κατέβηκε, με έκπληξη ενημερώθηκε ότι είχε … παραβιάσει το ρολόι ενώ όπως είπε, του έδειξαν την πεσμένη στο έδαφος σφραγίδα από το ρολόι του, χωρίς βέβαια εκείνος να γνωρίζει το παραμικρό και αποχώρησαν…

Μετά από περίπου ένα χρόνο, έλαβε μία επιστολή με την οποία η ΔΕΗ ούτε λίγο ούτε πολύ τον καλούσε να καταβάλλει το ποσό των …. 6.500 ευρώ για ρευματοκλοπή και μάλιστα επί πολλά χρόνια!
Ο Ηρακλειώτης για τρία χρόνια έμπλεξε σε έναν απίστευτο κυκεώνα γραφειοκρατίας, προσπαθώντας να αποδείξει το δίκιο του, ενώ έφερε την ταμπέλα “απατεώνας”, χωρίς να έχει κάνει τίποτα παράνομο!
Υποστήριξε ότι η ΔΕΗ έχει εξαπολύσει ένα “προγκρόμ” διώξεων εναντίον ανυποψίαστων καταναλωτών, υποχρεώνοντάς τους να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά για υποτιθέμενες ρευματοκλοπές.
Εκείνος προσέφυγε στη ΡΑΕ, στον Συνήγορο του Καταναλωτή, κατάφερε να μειώσει το ποσό περίπου στα 3.000 ευρώ, πλήρωσε τα υπόλοιπα, δικαιώθηκε σε πρώτη φάση από το δικαστήριο το οποίο, όπως είπε, δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης και τώρα αναμένει την οριστική απόφαση προκειμένου να προσφύγει κι εκείνος με τη σειρά του στη δικαιοσύνη και να αποδείξει ότι δεν … είναι ελέφαντας!