ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Οι ηλικιωμένοι στην εκκλησία και οι διαρρήκτες… στα σπίτια τους!

Μπαράζ επιδρομών από διαρρήκτες καταγγέλλουν κάτοικοι της ιστορικής συνοικίας της Αγίας Τριάδας στο Ηράκλειο. Στο στόχαστρο των δραστών απ’ ότι φαίνεται είναι κυρίως μονοκατοικίες όπου ζουν ηλικιωμένοι και δεν διστάζουν να «χτυπήσουν», ενόσω πολλοί από εκείνους λείπουν για να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες στην εκκλησία.

Όπως κατήγγειλαν ακροατές του Ράδιο Κρήτη στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη τους τελευταίους μήνες οι κάτοικοι κυρίως ηλικιωμένοι έχουν πέσει θύματα αδίστακτων διαρρηκτών την ώρα που βρίσκονται στον ομώνυμο ναό για να παρακολουθήσουν τις θείες λειτουργίες. Όταν επιστρέφουν στα σπίτια τους αντικρίζουν εικόνες… «Αποκάλυψης».

Τελευταίο κρούσμα την περασμένη Παρασκευή όταν κατά τη διάρκεια των Χαιρετισμών μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένης και της άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας αλλά και ρούχα. Οι δράστες, σύμφωνα με τους ακροατές φαίνεται ότι παρακολουθούν τα θύματά τους και όταν βεβαιωθούν ότι βρίσκονται εκεί «χτυπούν» και ξαφρίζουν ότι βρουν.

Μάλιστα φαίνεται ότι έχουν και τσιλιαδόρους οι οποίοι υποψιάζονται οι κάτοικοι ότι βρίσκονται μέσα στην εκκλησία και δίνουν σήμα στους συνεργούς τους για να χτυπήσουν.

Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί 4 με 5 περιστατικά γεγονός που προβληματίζει τους κατοίκους που πλέον αποφεύγουν να πηγαίνουν στην εκκλησία.Η αστυνομία έχει ενημερωθεί μετά τις καταγγελίες αλλά οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι και όπως λένε τα θύματα, ενδεχομένως να είναι Ρομά.