ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Οργή για τη ΔΕΗ – Χωρίς ρεύμα πολλά νοικοκυριά

Οργή επικρατεί σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου, καθώς πολλά νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, εξαιτίας την βροχόπτωσης.

Στην περιοχή της Ηλιούπολης και συγκεκριμένα στην οδό Ετεάρχου, ένα καλώδιο της ΔΕΗ έχει προκαλέσει πανικό στους κατοίκους καθώς το βλέπουν να σπινθηρίζει εδώ και ώρες ενώ το ρεύμα έχει διακοπεί από τις 9 το πρωί.

Σε περιοχές όπως το Σκαλάνι, οι διακοπές και οι αυξομειώσεις στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος είναι συνεχείς καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με συνέπεια να κινδυνεύουν οι ηλεκτρικές συσκευές. Το γεγονός δοκιμάζει την υπομονή των πολιτών, που διαμαρτύρονται χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα αυτή τη στιγμή, πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Στη Δαμάστα του δήμου Μαλεβιζίου, κάτοικοι καταγγέλουν, σε επικοινωνία τους με το Ράδιο Κρήτη, πως είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από τα μεσάνυχτα, ενώ ένα καλώδιο της ΔΕΗ έχει πέσει μέσα στον κεντρικό δρόμο του χωριού, χωρίς κανείς από τους αρμόδιους φορείς να …συγκινείται, ενώ όπως αναφέρουν, παρά τις επανειλημμένες κλήσεις τους προς τους ειδικούς τηλεφωνικούς αριθμούς που η δημόσια επιχείρηση διαθέτει για την αναφορά των βλαβών, δεν …απαντά κανείς.

Αντίστοιχο είναι το κλίμα και στον Άγιο Σύλλα, όπου το χωριό δεν έχει ρεύμα από τις 10 το πρωί. Οι κάτοικοι μέσα από την επικοινωνία τους με το Ράδιο Κρήτη, απευθύνουν έκκληση στους αρμόδιους φορείς του δήμου και της ΔΕΗ, καθώς σε λίγο θα πέσει το σκοτάδι.

Γιώργος Λαμπράκης

.ekriti.gr