ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Ο Γολγοθάς του κ. Στέργιου με το ακρωτηριασμένο πόδι…

Κραυγή απελπισίας από έναν 57χρονο Ηρακλειώτη, με σοβαρά προβλήματα υγείας που όχι μόνο δεν του επιτρέπουν να εργαστεί, αλλά ούτε καν να αυτοεξυπηρετηθεί.
Ο κ. Στέργιος Βιδάκης μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, για την δύσκολη καθημερινότητά του, καθώς πέρασε από ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) όπου του πιστοποιήθηκε ποσοστό αναπηρίας 50%, όταν: έχει ακρωτηριασμένο το αριστερό του πόδι, φλεγμονή στο δεξί, δύο κατάγματα στον αυχένα, σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα, που σχεδόν δεν του επιτρέπουν να χρησιμοποιεί τα χέρια του και διαβήτη.
Μάλιστα για το κομμένο πόδι του είπαν ότι… θα το ξαναδούν σε τρία χρόνια!
Ο κ. Βιδάκης διερωτήθη ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία οι γιατροί που έρχονται από την Αθήνα, αποφασίζουν για τα ποσοστά αναπηρίας. “Αν δεν υπήρχε μία κυρία στη γετονιά, η οποία να με φροντίζει, δεν θα μπορούσα να ζήσω. Έπαιρνα σύνταξη 740 ευρώ, και τώρα 410, όταν μόνο για τις βιαταμίνες που χρειάζομαι το μήνα, οι οποίες δεν συνταγογραφούνται, δίνω 130 ευρώ! Η κατάσταση είναι τραγική.
Ο κ. Βιδάκης, είπε ότι θα περάσει ξανά από την επιτροπή στα τέλη Ιανουαρίου 2019, με την ελπίδα η κατάστασή του να αντιμετωπιστεί όπως πρέπει…

ekriti.gr