ΑΤΑΞΙΝΟΜΗΤΑΔΙΑΦΟΡΑ

Ηράκλειο: Παραδομένος στη φθορά ο εξοπλισμός στο λιμάνι (φωτο)

Την κακή κατάσταση υλικού στο λιμάνι του Ηρακλείου, αποτυπώνει στον φωτογρφαικό του φακό

αναγνώστης του ekriti, ο οποίος μεταξύ άλλων αναρωτιέται ποιος το παραλαμβάνει και ποιος το συντηρεί. Οπως για παράδειγμα οι προσκρουστήρες, οι οποίοι, δεμένοι σε σκουριασμένες αλυσίδες, πέφτουν στη θάλασσα, όταν αυτές σπάνε, με αποτέλεσμα τη μόλυνση του βυθού.

Διαβάστε την επιστολή του στο ekriti:

“Πήγα μια βόλτα στο λιμάνι και σαν πρώτη δόση έβγαλα αυτές τις φωτογραφίες, πρόχειρες βέβαια. Όπως βλέπετε η φθορά είναι τεράστια, Ποιός είναι υπεύθυνος της συντήρησης του δημοσίου υλικού, αλλά και της φύλαξης του. Αν θυμάστε στο Στρατό πως λεγόταν η κάρτα χρέωσης, απλά 108. Ποιοί λοιπόν είναι οι συντηρητές;;; Πόσοι προσκουστήρες έχουν σπάσει από τις αλυσίδες και είναι στο βυθό;;; απλά η σκουριά των αλυσίδων όπως βλέπετε είναι τεράστια.

Τα λάστιχα των αυτοκινήτων μαυρίζουν τα πλευρά των βαποριών, οι κανονικοί προσκρουστήρες δεν μουτζουρώνουν, αλλά έχουν σπάσει όλοι από τις αλυσίδες γιατί από την οξείδωση έχουν κόψει.

Ποιοί τα έχουν χρεωθεί στις απογραφές παραλαβής των έργων από τους Εργολάβους κατασκευής και στη συνέχεια τακτική επιθεώρηση των παράληφθέντων και συντήρηση τους, σύμφωνα με το δημόσιο λογιστικό πάντα είναι κάποιος πρέπει να είναι χρεωμένος με κάρτα χρεωστική, αντίστοιχη του (χρεώθηκα με 108). Φυσικά μετά την οξείδωση των αλυσίδων συγκράτησης τους σπάνε και σίγουρα βρίσκονται στον βυθό, αν θυμάστε οι εθελοντές δύτες που καθαρίζουν τα λιμάνια βρίσκουν λάστιχα στο βυθό, απλά είναι από σπασμένες αλυσίδες, έχω και συνέχεια…”, καταλήγει ο αναγνώστης.

ekriti.gr