ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Παρεμβάσεις 7 εκατομμυρίων για το επαρχιακό δίκτυο

Παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, αρχίζουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης. 

Οι παρεμβάσεις είναι προϋπολογισμού 6,8 εκατομμυρίων ευρώ και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων έργα σε Ίνι, Βιάννο, Καραβάδω και Μάρθα. 

Στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι αφενός να βελτιώσει την ποιότητα του οδικού δικτύου και αφετέρου την οδική ασφάλεια.

Οι εργολαβίες αναμένεται να εκκινήσουν άμεσα, προκειμένου να επανέλθει στα συγκεκριμένα δίκτυα η κανονικότητα.

Οι παρεμβάσεις, αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης πολιτικής που έχει η Περιφέρεια Κρήτης για να αντιμετωπίσει τα επικίνδυνα σημεία των οδών, αλλά και να βελτιώσει τα επίπεδα οδικής ασφάλειας.
Οι συγκεκριμένες κινήσεις πραγματοποιούνται παράλληλα με τις παρεμβάσεις στο κεντρικό οδικό δίκτυο, στο οποίο αναμένονται οι κόμβοι σε Κουνάβους, Πεζά και Αρκαλοχώρι. 

Υπενθυμίζεται ότι σε Κουνάβους και Αρκαλοχώρι ήδη προωθούνται τα έργα των ανισόπεδων κόμβων κι αναμένεται να παραδοθούν σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα.

Το έργο όμως του κόμβου στα Πεζά αναμένεται να καθυστερήσει. Τη δεδομένη στιγμή, το έργο βρίσκεται στη φάση έγκρισης των μελετών, προκειμένου να εκκινήσει. Σύμφωνα με την εξέλιξη του έργου, αναμένεται η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, καθώς και η προώθηση των απαλλοτριώσεων.

Εφόσον ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένες μελέτες, στο σημείο πρόκειται να δημιουργηθεί ένας κυκλικός ισόπεδος κόμβος, αφού δεν μπόρεσε να προχωρήσει τελικά το σενάριο του ανισόπεδου κόμβου για την περιοχή.

ekriti.gr