ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Προς αναζήτηση νέου εργολάβου για τη Λεωφόρο Δικαιοσύνης

Νέα δεδομένα φέρνει η επίσημη έκπτωση του εργολάβου για το έργο συνολικής ανάπλασης της Δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο της χθεσινής ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, έγινε γνωστό πως ο Δήμαρχος Ηρακλείου ήδη έχει έρθει σε επικοινωνία με τον δεύτερο σε σειρά μειοδότη για να εκκινήσει μία πρώτη διαδικασία συζητήσεων. Παρ’ όλα αυτά ο Δήμαρχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία ούτε με τον δεύτερο, αλλά ούτε και με τον τρίτο μειοδότη, οπότε να χρειαστεί μια νέα διαδικασία για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί, ο Δήμαρχος κάλεσε ανοιχτά όλους τους εκπροσώπους παρατάξεων να συμμετέχουν στη διαδικασία, αλλά και να τη διευκολύνουν μέσα από την τεχνογνωσία που έχουν οι μηχανικοί – μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρ’ όλα αυτά, οι κόντρες για το έργο της Δικαιοσύνης δεν έλειψαν, ενώ οι διαξιφισμοί μεταξύ Λαμπρινού και Κουράκη ήταν εντονότατοι. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως η Δημοτική Αρχή δεν έχει εκτελέσει ούτε το 30 % του έργου, χαρακτηρίζοντας «ντροπή» τον τρόπο χειρισμών επί της διαδικασίας εκτέλεσης.

«Δεν αισθανόμαστε ντροπή για τίποτα απ’ όσα έχουμε κάνει και κάνουμε» ήταν η απάντηση του Δημάρχου, ο οποίος τόνισε πως η πορεία εκτέλεσης του έργου ξεπερνά σε ποσοστό το 40 %, αναφέροντας παράλληλα πως δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται καθυστερήσεις ως προς την εκτέλεση ενός δημόσιου έργου. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε μάλιστα, αφού προκλήθηκε, σε πολλαπλές περιπτώσεις έργων των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και της θητείας Κουράκη, στα οποία είτε σημειώθηκαν πλήθος καθυστερήσεων, είτε δεν παραδόθηκαν.

Οι εντάσεις δεν έλειψαν, με τον κ. Κουράκη να μαίνεται εντός του Σώματος και να τονίζει πως η Δημοτική Αρχή κάνει δύσκολα, απλά τεχνικά έργα, για να εισπράξει την απάντηση ότι θα μπορούσε να έχει ολοκληρώσει ο ίδιος το έργο της Δικαιοσύνης, ώστε να μην τίθεται καν θέμα συζήτησης.