ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Προς κατάργηση ο κόμβος στην Πλατεία 18 Άγγλων

Η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς έχει θέσει ως βασικό στόχο της να αντιμετωπίσει τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στο κέντρο της πόλης.

Σε αυτό το πλαίσιο και εξαιτίας του μεγάλου φόρτου που παρατηρείται πλέον στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου, προσανατολίζεται στο να προχωρήσει στην κατάργηση του υφιστάμενου κυκλικού κόμβου που υπάρχει στην πλατεία 18 Άγγλων στην αρχή της 25ης Αυγούστου.

Ο λόγος που υπάρχουν αυτές οι σκέψεις, οφείλεται στο γεγονός πως όταν κατασκευάστηκε ο κυκλικός κόμβος είχε λόγο ύπαρξης, αφού η 25ης Αυγούστου ήταν ακόμα οδός κυκλοφορίας, οπότε η ύπαρξή του βοηθούσε στη διέλευση των οχημάτων.

Σήμερα ωστόσο εκτιμάται, ότι δεν συμβάλει ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση της κίνησης, ενώ οι υπηρεσίες υποστηρίζουν πως εφόσον δρομολογηθεί η κατάργησή του, θα βελτιωθούν και οι συνθήκες κίνησης.

Με την απομάκρυνση του κόμβου, η δημοτική αρχή σκοπεύει να τοποθετήσει νησίδα, προκειμένου να διατηρήσει τον χαρακτήρα της οδού διπλής κυκλοφορίας.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική παρέμβαση που σχεδιάζεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε περιφερειακές οδούς, για τα οποία πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στη Λότζια, μετά από πρωτοβουλία του Ράδιο Κρήτη.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχει τεθεί ήδη θέμα ενεργοποίησης του γερανού της Τροχαίας, αλλά και εντατικοποίησης των ελέγχων, με στόχο την τήρηση κατ’ αρχάς του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και κατά δεύτερον μιας πόλης περισσότερο ανθρώπινης.