ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Πως λειτουργούν τα ιδιωτικά ιατρεία – Τι γίνεται με τις συνταγογραφήσεις

Διευκρινήσεις σχετικά με τη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων στο Ηράκλειο έδωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ηρακλείου κ. Χάρης Βαβουρανάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη μετά από τις δεκάδες απορίες ακροατών.

Όπως είπε ο κ. Βαβουρανάκης οι ιδιώτες γιατροί εργάζονται κανονικά κατόπιν όμως ραντεβού εάν είναι επείγον ή τηλεφωνικά για οδηγίες προς ασθενείς. Τα ιδιωτικά ιατρεία είπε λειτουργούν κανονικά και οι γιατροί βρίσκονται μέσα άσχετα εάν είναι κλειστές οι πόρτες τους.

Πολλοί ιδιώτες γιατροί όμως διαφόρων ειδικοτήτων,ανέφερε ο κ. Βαβουρανάκης απαντώντας σε σχετικές παρατηρήσεις ακροατών έχουν αναρτήσει ανακοίνωση ότι κλείνουν τα ιατρεία τους για 2 ή τρεις εβδομάδες, ίσως γιατί και οι ίδιοι θέλουν να προφυλαχθούν από τον κορωνοιό αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας.

Συνταγογράφηση εξ αποστάσεως

Παράλληλα τόνισε ότι ισχύει και η άυλη συνταγογράφηση δηλ η συνταγογράφηση μέσω διαδικτύου και η αποστολή στον ασθενή με ηλεκτρονικό τρόπο ώστε να μην είναι υποχρεωτική η μετάβαση σε ιατρείο.Η πληρωμή θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό.

Η συνταγογράφηση αυτή μπορεί να έχει και τρίμηνη διάρκεια σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου υγείας.

Ο ρόλος του ιδιώτη γιατρού είναι πολύ σημαντικός και αυτή την περίοδο καθώς στις δύσκολες αυτές ημέρες, στις έκτακτες αυτές συνθήκες, ο ιατρικός κόσμος της χώρας εργάζεται σκληρά, με συνέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα

Χωρίς δισταγμό και δεύτερες σκέψεις, με μεγάλο οικονομικό κόστος και με κίνδυνο της υγείας τους,  οι ελεύθεροι  επαγγελματίες ιατροί όλων των ειδικοτήτων κρατούν τα ιατρεία τους ανοικτά, με σεβασμό στους πολίτες,  προκειμένου να κρατηθούν ζωντανά τα Νοσοκομεία.

Γι αυτό το λόγο ο κ. Βαβουρανάκης εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι οι ιδιώτες γιατροί μένουν έξω από τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης

 

Φαρμακεία χωρίς κόσμο

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου κ. Αριστοτέλης Σκουντάκης και αναφέρθηκε στην αλλαγή του ωραρίου των φαρμακείων που από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου θα είναι ανοιχτά από τις 8:30 το πρωί έως τις 16:30 το απόγευμα σε καθημερινή βάση με συνεχόμενο ωράριο λειτουργίας ενώ μετά τη σκυτάλη παίρνουν τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Η μείωση των επισκέψεων σε φαρμακεία είναι μεγάλη γι αυτό και αποφασίστηκε ο περιορισμός της λειτουργίας τους πρωί απόγευμα