ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Πώς το μπάνιο με 7 μποφόρ, λίγο έλειψε να κοστίσει τη ζωή 4 άνθρώπων!

Παρολίγον τραγωδία χθες στην παραλία των Γουβών όταν τέσσερις άνθρωποι κινδύνευσαν να πνιγούν!

Παρά την έντονη θαλασσοταραχή με 7 μποφόρ, η μητέρα αποφάσισε να μπει μέσα στο νερό με το 7χρονο κοριτσάκι της στην ανοιχτή παραλία, δίπλα στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών.

 

(φωτογραφίες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Ηρακλείου)

Σε δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής αναφέρθηκε στην τεράστια κινητοποίηση για τη σωτηρία τόσο της μητέρας και του παιδιού, αλλά και των δύο ανδρών που έπεσαν στη θάλασσα για να τους σώσουν, όμως τα κύματα που παρέσυραν μέσα, και ήταν αδύνατο να βγουν.

‘Είναι γνωστό σημείο, επικίνδυνο, η θάλασσα κάνει δίνες και τα ρεύματα είναι έντονα”, είπε ο κ. Δουβής, ο οποίος έκανε έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν το μπάνιο με καιρικές συνθήκες σαν τις χθεσινές.

Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω παραλία δεν είναι χαρακτηρισμένη ως πολυσύχναστη και δεν διαθέτει ναυαγοσώστη.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, σε ανάρτησή της:

“Στην επιχείρηση που είχε αίσιο τέλος πήραν μέρος τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού σώματος,το ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης Φαέθων,το διασωστικό σκάφος Ευρώπη της ΕΟΔ Ηρακλείου, καθώς ιδιωτικά σκάφη που είχαν ειδοποιηθεί μέσω του OLYMPIA RADIO.Οι λουόμενοι της παραλίας παρακολουθούσαν με αγωνία τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων. Μετά από ώρα, ο ένας νεαρός που είχε βουτήξει για βοήθεια κατάφερε να βγάλει το κοριτσάκι ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και ο φίλος του εγκλωβίστηκαν στα κύματα. Η μεγάλη προσπάθεια των διασωστών επικεντρώθηκε περισσότερο στους νεαρούς κολυμβητές καθώς και εκείνον τα κύματα τον παρέσυραν στα βαθιά αφού πρώτα είχε διασωθεί το κοριτσάκι και η μητέρα. Τελικά εντοπίστηκε και σκάφος του λιμενικού τον μετέφερε στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. To δεύτερο κολυμβητή εντόπισε και παρέλαβε το διασωστικό σκάφος ΕΥΡΩΠΗ και από εκεί τον μετέφερε στο λιμάνι του Ηρακλείου χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στην υγεία του”.

 

ekriti.gr/