ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Σήμερα οι κρίσιμες αποφάσεις για τα έργα στο κέντρο

Το θέμα ανάπλασης της λεωφόρου Δικαιοσύνης έρχεται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με την έκπτωση του εργολάβου. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έχει προκαλέσει σάλο, καθώς η εξέλιξη του έργου βρίσκεται πολύ πίσω και περιλαμβάνει πλήθος καθυστερήσεων, αλλά και ανεκτέλεστων έργων, ανάμεσα στα οποία η ανάπλαση της μικρής Έβανς και της 1821.

Πάρα το γεγονός πως η συνολική εργολαβία δεν έχει εκτελεστεί σε ποσοστό ούτε 60%, εκτιμάται πως ο εργολάβος δεν θα προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης αφού ήδη έχει ενημερώσει προφορικά και άτυπα υπηρεσιακούς παράγοντες την αδυναμία του να προχωρήσει κυρίως λόγω οικονομικών λόγων αφού θεωρεί πως υπόκειται σε σοβαρή ζημιά.

Μοναδικό ωστόσο αρμόδιο όργανο για να επικυρώσει την έκπτωση είναι το Δημοτικό Συμβούλιο με το συγκεκριμένο θέμα να αναμένεται πως θα «ανάψει φωτιές».

Το σημερινό δημοτικό συμβούλιο θα εγκρίνει ή θα απορρίψει την απόφαση έκπτωσης,ενώ στη συνέχεια εφόσον ο εργολάβος την αποδεχτεί, η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει σε νέα σύναψη σύμβασης με τον δεύτερο μειοδότη για την ολοκλήρωση του έργου. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

.ekriti.gr

Γιάννης Ζωράκης

Δείτε επίσης