ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Τι είπαν οι πυροσβέστες με Γεροβασίλη και αρχηγό του Π.Σ

Στα ανώτερα κλιμάκια της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του ΠΣ έθεσε τα ζητήματα που αποσχολουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου και το προσωπικό της, εκπρόσωποι των Πυροσβεστών του Ηρακλείου ‘.
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε σειρά επαφών μεταξύ αυτών  με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη και τον Αρχηγό Π.Σ Αντιστρατηγο Βασίλειο Ματθαιόπουλο.

Οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών του Ηρακλείου επέδωσαν τόσο στην υπουργό, όσο και στον αρχηγό του Π.Σ υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Το περιέχόμενο του υπομνήματος έχει ως εξής: 

1.Πλήρη εργασιακή αποκατάσταση των Συμβασιούχων Πυροσβεστών.
2.Εναρμόνηση των ωραρίων των ΠΠΥ με αυτό του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού.
3.Άμεση πρόσληψη των επιλαχόντων-επιτυχόντωνν Π.Π.Υ.
4.Θεσμοθέτηση Βαθμολογίου στο Πυροσβεστικό Προσωπικό αρχής γενομένης με τον βαθμό του Υπαρχιπυροσβέστη σύμφωνα με την πρόταση που σας έχει υποβάλλει η ΕΠΑΥΠΣ.
5.Αναβάθμηση των Π.Κ Μοιρών και Χερσονήσου Ηρακλείου σε Πυροσβεστικούς σταθμούς Δ’ Τάξεως.
6.Αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων Πυροσβεστικών οχημάτων στην ΔΙΠΥΝ Ηρακλείου με καινούργια οχήματα.
7.Θεσμοθέτηση κανόνων υγείας και ασφάλειας στο Πυροσβεστικό προσωπικό.
8.Αναγνώριση του επαγκελματος μας ως Επικίνδυνο και ανθυγιεινό.
9.Δυνατότητα άσκησης 2ου επαγγέλματος σύμφωνα με την πρόταση που σας έχει υποβάλλει η ΕΠΑΥΠΣ.

Η Υπουργός και ο Αρχηγός του Π.Σ αρχικά εξέφρασαν την εκτίμηση και το σεβασμό  τους για την υπέρπροσπάθεια που καταβάλλεται από το πυροσβεστικό προσωπικό και τον  επαγγελματισμό που το διακρίνει.
Σε ότι αφορά τα ζητήματα που συζητήθηκαν ανέφεραν ότι πάρα το ότι έχουν αναλάβει καθήκοντα στις νέες τους θέσεις εδώ και λίγο χρονικό  διάστημα,  μέρος αυτων έχουν δρομολογηθεί προς υλοποίηση αρχής γενομένης την απασχόληση σε πλήρη ωράρια των ΠΠΥ και την κάλυψη των κενών στους επιλαχοντες.

Το προσεχές διάστημα θα είναι σε θέση να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.

Ζήτησαν δε από τους συνδικαλιστές να συνεχίσουν με εντιμότητα και αίσθημα ευθύνης στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους να αναδεικνύουν τα προβλήματα και να τα προωθούν στις ηγεσίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και την εύρυθμη λειτουργία του ΠΣ.

.ekriti.gr