ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Τι θα πει ο Υπουργός για «κόκκινα» δάνεια, ανομβρία, ζημιές και τιμές

Στο Ηράκλειο θα βρεθεί ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, με στόχο να μετάσχει στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στον Προφήτη Ηλία σημερα και αύριο με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, με θέμα «η αμπελοκαλλιέργεια και η ελαιοκαλλιέργεια στην Κρήτη, στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής».

Τα προβληματα τη φετινή χρονιά είναι πάρα πολλά για τους αγρότες της Κρήτης, με τους ίδιους να αγωνίζονται να επιβιώσουν, όπως έχουν δηλώσει ουκ ολίγες φορές μέσα από τα ρεπορτάζ του ekriti.gr και του Ράδιο Κρήτη.

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση, η λειψυδρία, οι καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την πίεση που ασκείται στις τιμές των προϊόντων -με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του λαδιού – έχουν φέρει τους αγρότες σε απόγνωση.

Με αυτά τα δεδομένα, η σημερινή επίσκεψη του Υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης, Βασίλη Κόκκαλη και του προέδρου του ΕΛΓΑ, Θεοφάνη Κουρεμπέ, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τεθούν όλα επί τάπητος και από κοντά.

Η ατζέντα των αγροτών είναι γεμάτη, με τους ίδιους να περιμένουν και από την πλευρά του Υφυπουργού, να έρθει στην Κρήτη, φέρνοντας μαζί του και μέτρα στήριξης και όχι υποσχέσεις, όπως αναφέρουν οι ίδιοι χαρακτηριστικά.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών επιθυμούν τη συνάντηση μαζί του, στο περιθώριο της επίσκεψης του ίδιου στο νησί, για να μιλήσει στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί, ώστε να δουν τι θα πει ο κ. Κόκκαλης για τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια και τον εξωδικαστικό μηχανισμό, αλλά και όλα τα «καυτά» άλυτα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα.

Ο Υφυπουργός θα βρίσκεται στο χώρο του συνεδρίου στις 5 το απόγευμα, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό και θα μιλήσει στους παρευρισκόμενους.

Επίσης, ο κ. Κόκκαλης στις 15.30 θα επισκεφθεί τη Γεωργική Σχολή Μεσσαράς και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Τυμπάκι, προκειμένου να έχει συνάντηση στις 16.15 με τον Aγροτικό Σύλλογο Δήμου Φαιστού.