ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥΚΡΗΤΗ

Η απόλυτη καλοκαιρινή πεζοπορία από το Λουτρό στη μαγευτική παραλία Μάρμαρα! | ΒΙΝΤΕΟ

Είναι γνωστός σε όλους πως η Κρήτη είναι ένας ευλογημένος τόπος με άφθονη φυσική ομορφιά από άκρη σε άκρη του νησιού. Γνωστό επίσης πως δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό μόνο για εκείνους που αναζητούν χαλάρωση στις πανέμορφες παραλίες κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Πρόκειται για ένα νησί που ενδείκνυται για κάθε προσωπική προτίμηση διακοπών καθώς χαρακτηρίζεται από συγκλονιστικά φαράγγια, επιβλητικές βουνοπλαγιές και πεζοπορικές διαδρομές γεμάτες απόλυτα μεσογειακές εικόνες. Μία τέτοια πεζοπορία μπορεί να απολαύσει κάποιος από την παραλία Μάρμαρα μέχρι το Λουτρό στο νομό Χανίων.

Όποιος έχει κάνει την συγκεκριμένη διαδρομή σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσει ποτέ την μοναδική θέα στο απέραντο πέλαγος. Με αφετηρία το γραφικό παραθαλάσσιο Λουτρό ή αντίστροφα την έξοδο του φαραγγιού της Αράδαινας, η διαδρομή χαρίζει απλόχερα υπέροχες εικόνες που προκαλούν διέγερση των αισθήσεών μας.

Ο ήχος της θάλασσας πλάι στα βήματα της πεζοπορίας, οι «κρυμμένοι» ορμίσκοι με τα καταπράσινα νερά και οι στάσεις χαλάρωσης στους ενδιάμεσους οικισμούς Λύκος και Φοίνικας, θα αποζημιώσουν απόλυτα για τα περίπου 3 χιλιόμετρα περπατήματος…

Ο γνωστός μας πια κινηματογραφιστής Γιάννης Ψαρουδάκης πραγματοποίησε την υπέροχη αυτή παραθαλάσσια πεζοπορία και μας χαρίζει ένα σούπερ βίντεο στο youtube κανάλι του, μαζί με χρήσιμες οδηγίες για όποιον θέλει να κάνει το ίδιο. Δείτε τη σύντομη παραγωγή και θαυμάστε τις ομορφιές της νότιας Κρήτης.