ΚΡΗΤΗ

Η βαλίτσα και η… μπόχα στο αεροδρόμιο Η… βρόμικη βαλίτσα που αναστάτωσε το αεροδρόμιο ήρθε από το Ισραήλ

Πριν λίγα χρόνια ο γιος ανώτατου αξιωματούχου από το Ισραήλ είχε αναστατώσει την Αστυνομία, επειδή ήταν «τσιγγούνης», δεν ήθελε να πληρώσει ταξί για τις μετακινήσεις του και ζητούσε περιπολικά να τον μεταφέρουν ακόμα και στην παραλία όπου κολυμπούσε!

Αυτή τη φορά, ένας άλλος συμπατριώτης του, αναστάτωσε το αεροδρόμιο Ηρακλείου και την Αστυνομία για λόγους που προκάλεσαν και πάλι αίσθηση. Ο νεαρός αλλοδαπός ξεκίνησε από το Τελ Αβίβ για το Ηράκλειο με μία βαλίτσα γεμάτη τροφές που βρόμισαν, με αποτέλεσμα να κάνουν αποπνικτική την ατμόσφαιρα σε αίθουσες του «Νίκος Καζαντζάκης»!

Η έντονη δυσοσμία ήταν τόσο μεγάλη που κλήθηκε από τις Αρχές του αερολιμένα ο κτηνίατρος, αλλά ζητήθηκε και η βοήθεια της Αστυνομίας για να εντοπιστεί.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο νεαρής ηλικίας Ισραηλινός ξεκίνησε για τις διακοπές του στην Κρήτη με αφετηρία την πρωτεύουσα της χώρας του. Έχοντας ένα μεγάλο σακίδιο όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι ορειβάτες, αντιμετώπισε, σύμφωνα με πληροφορίες πρόβλημα, κατά τον έλεγχο στο εκεί αεροδρόμιο. Ο ίδιος έφτασε στο Ηράκλειο πριν λίγες ημέρες, ο ταξιδιωτικός του όμως σάκος ήρθε με καθυστέρηση λίγων ημερών.

Όταν έφτασε στον ΚΑΗΚ από τις πρώτες ώρες εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, αλλά και επιβάτες κρατούσαν τη μύτη τους από την έντονη μυρωδιά του χαλασμένου που αναδυόταν από το εσωτερικό της.

Οι Αρχές του αεροδρομίου αναζητώντας λύση στο πρόβλημα, «απομόνωσαν» το σάκο σε ειδικό χώρο, ενώ αναζήτησαν και τον κάτοχό του. Εκείνος όμως, κατά πληροφορίες, ενώ είχε πει ότι θα εμφανιστεί άμεσα να την παραλάβει, δεν το έκανε κι έτσι ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του.

Τα χέρια των εργαζομένων στο «Ν.Κ» ήταν «δεμένα», καθώς δεν ήθελαν να ανοίξουν την αποσκευή, υπό το φόβο ότι θα μπορούσε να τους κατηγορήσει για το άνοιγμα χωρίς την άδειά του… Ο κτηνίατρος που κλήθηκε, πιστοποίησε ότι η μυρωδιά του χαλασμένου είναι πιθανότατα από τροφή και πρότεινε να βρεθεί άμεσα ο κάτοχος της αποσκευής για να την παραλάβει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τελικώς ο ίδιος πήγε στο αεροδρόμιο, άνοιξε το σάκο, πήρε κάποια προσωπικά του ήδη, αλλά όχι και τις χαλασμένες τροφές. Έφυγε σαν κύριος, αφήνοντας πίσω του την άσχημη μυρωδιά. Από το αεροδρόμιο αποφασίστηκε να απομακρυνθεί και να καταστραφεί ο σάκος με συνοπτικές διαδικασίες!

Όπως αναφέρουν άτομα που γνωρίζουν τις θρησκευτικές και διατροφικές συνήθεις των Ισραηλινών, πολλοί κάτοικοι της χώρας ταξιδεύουν με τα φαγητά τους, λόγω του «κοσέρ». Το σύνολο  δηλαδή των εβραϊκών θρησκευτικών κανόνων σχετικά με τη διατροφή.

patris.gr