ΚΡΗΤΗ

Η Βιάννος, οι εκλογές, το διαπαραταξιακό τραπέζι και …οι συμμαχίες.

Πολύς ο κόσμος που παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης.

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που παρατίθεται κάθε χρόνο μετά τις εκδηλώσεις, φέτος τα «πηγαδάκια» που στήθηκαν ήταν πολλά.

Ωστόσο, το θέμα που αυτή τη φορά μονοπώλησε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων δεν  ήταν άλλο από τις επερχόμενες εκλογές.

Τα περισσότερα βλέμματα τράβηξε η παρέα του τραπεζιού όπου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Νεκτάριος Σερμάκης Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, ο Βασίλης Κεγκέρογλου Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής, ο Σταύρος Αρναουτάκης Περιφερειάρχης Κρήτης, η Σοφία Σακοράφα Ευρωβουλευτής, ο Γιάννης Επιτροπάκης Πρόεδρος Κρητών Ευρώπης, ο γνωστός και αξιόλογος Γλύπτης Γιάννης Παρμακέλης κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κουβέντα με «άρωμα» εκλογών προχώρησε και στις τοπικές εκλογές αλλά και στις πιθανές υποψηφιότητες και συμμαχίες.

Το σίγουρο είναι, ότι στο ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη θα είναι υποψήφιος εκ νέου, ο Γιώργος Αλεξάκης που εδώ και χρόνια έχει μια εξαιρετική παρουσία στο Περιφερειακό συμβούλιο και βέβαια ο Νεκτάριος Σερμάκης, που από τις προηγούμενες εκλογές συμπαρατάχτηκε με τον Περιφερειάρχη και με την παρουσία του σηματοδότησε το «άνοιγμα» του Σταύρου Αρναουτάκη στην δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου. Ο ίδιος έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος για την εκλογή  του.

Το θετικό είναι, πως επιτέλους … βλέπουμε ανθρώπους με διαφορετικές απόψεις να συμμαχούν για το καλό της Κρήτης !

Ο Νεκτάριος Σερμάκης άλλωστε, εκτός από τις υποχρεώσεις του στην Περιφέρεια, έχει συμβάλει στην προβολή της Κρήτης και με τις Παγκρήτιες Εκθέσεις που πραγματοποιούνται σε Αθήνα ,Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

 

φωτογραφία από το fb του Περιφερειακού συμβούλου Ν.Σερμάκη