ΚΡΗΤΗ

Η Γιορτή των Γεύσεων στον Άγιο Θωμά

Στον Άγιο Θωμά θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Αυγούστου στις 8 μ.μ. η 8η Γιορτή Γευσιγνωσίας, που σιγά- σιγά αποτελεί θεσμό για την περιοχή της Μεσαράς.

Τη γιορτή των γεύσεων οργανώνει το Δίκτυο Συλλόγων Μεσαράς και τη φιλοξενεί αυτή τη φορά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Θωμά, «Ο Λόγιος», στην αυλή του παλιού Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο του χωριού.

Σ’ αυτή την πανδαισία Κρητικών γεύσεων και αρωμάτων της Κρητικής κουζίνας, μετέχουν 25 περίπου Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Μεσαράς που θα φέρουν τις δικές τους ξεχωριστές γεύσεις, ενώ οι γυναίκες του Αγίου Θωμά θα μαγειρέψουν την ώρα της εκδήλωσης χόντρο με χοχλιούς και άλλα φαγητά. Παράλληλα όσοι ντόπιοι παραγωγοί επιθυμούν μπορούν να φέρουν για προβολή τα προϊόντα τους, ελαιόλαδο, κρασί, ρακί, τυριά, υφαντά και προϊόντα χειροτεχνίας.

Πριν τη γιορτή γευσιγνωσίας και συγκεκριμένα στις 5.30 το απόγευμα θα ξεκινήσει ξενάγηση στους αρχαιολογικούς, χώρους, στα μνημεία και στα πολλά βυζαντινά εκκλησάκια του ενιαίου οικισμού, Άγιος Θωμάς, Αργάθια, Πλάκα. Η ξενάγηση θα γίνει από το φιλόλογο και συγγραφέα Κωστή Ι. Βασιλάκη και το γεωλόγο, Στέλιο Μανωλιούδη.