ΜΕΓΑΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Η επιθυμία μιας γυναίκας να αποκτήσει μωρό που την οδήγησε σε έναν ανατριχιαστικό φονικό

Οι εμμονές οδηγούν πάρα πολλές φορές τους ανθρώπους σε περίεργα μονοπάτια. Τα σκοτεινά σημεία του εγκεφάλου έχουν δώσει στην ανθρωπότητα μερικές από τις φρικτότερες στιγμές με δολοφονικά σχέδια τα οποία εκτελέστηκαν αλλά δεν πήγαν όπως είχαν υπολογίσει οι δημιουργοί τους.

Κάποια από τα εγκλήματα σκόρπισαν απίστευτη οδύνη καθώς ήταν τόσο ειδεχθή που κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έχουν πραγματοποιηθεί από έλλογα όντα. Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να παρουσιαστούν στους τόπους των εγκλημάτων καθώς και οι δημοσιογράφοι που διερευνούσαν τις υποθέσεις δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι αντίκρυζαν (οι μεν πρώτοι) και τι «ξέθαβαν» (οι δε δεύτεροι).

Μία κατηγορία απαγωγών, εκείνες των βρεφών οι οποίες συνοδεύονται από φόνους δεν συναντάται πολύ συχνά στα αστυνομικά χρονικά. Όταν ωστόσο μία υπόθεση υπάρξει θα αφήσει το αιματηρό της στίγμα. Όπως έκανε η Lisa Montgomery από το Κάνσας των ΗΠΑ, διαλύοντας την Bobbie Jo Stinnett, την οικογένειά της και το αγέννητο παιδί της.

Μία ζωή γεμάτη κακοποιήσεις και ένα εξαιρετικά ταραγμένο μυαλό

grnbprgnwo7

Η Lisa Montgomery από νεαρή ηλικία είχε πέσει θύμα σεξουαλική κακοποίησης. Ακόμα και πριν την ηλικία των 14 ο πατριός της την βίαζε και την χτυπούσα αρκετά συχνά. Για να καταφέρει η ανήλικη τότε Montgomery να ξεφύγει έστω και νοητά από την κόλαση την οποία ζούσε σε μία τόσο κρίσιμη ηλικία για ένα παιδί, ξεκίνησε την κατάχρηση αλκοόλ. Ήταν το προσωπικό της ησυχαστήριο από τον καθημερινό πόνο που βίωνε.

Μάλιστα όταν η μητέρα της έμαθε για το πρόβλημα που είχε με το αλκοόλ την απείλησε με μία καραμπίνα. Ήταν μόλις 14 ετών. Η νεαρή για να καταφέρει να αποδράσει από το σπίτι της παντρεύτηκε αμέσως μόλις ενηλικιώθηκε. Στα 18 της χρόνια έφυγε από το ένα σπίτι φυλακή και πήγε σε ένα άλλο μιας και ο σύζυγός της την κακοποιούσε και αυτός.

Μέχρι να φτάσει η γυναίκα στον φόνο που καθόρισε τη μετέπειτα ζωή της αλλά και του θύματος έπασχε ήδη (όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων) από μανιοκατάθλιψη, διπολική διαταραχή και μετατραυματικό στρες. Ενώ από τους ξυλοδαρμούς είχε υποστεί εγκεφαλική βλάβη.

Όταν η εμμονή οδηγεί στο φόνο
grnbprgnwo4
Το τμήμα που ανακάλυψε τα ίχνη της Montgomery

Όλα τα παραπάνω της είχαν δημιουργήσει μία συγκεκριμένη εμμονή. Να αποκτήσει πολλά παιδιά, κάτι που κατάφερε μιας και γέννησε 4 δικά της αλλά και κάτι πιο σκοτεινό και ενδόμυχο. Φθονούσε τα μωρά των άλλων γυναικών. Και κυρίως τα αγέννητα παιδιά των άλλων γυναικών. Είχε φτάσει σε σημείο να προσποιείται συνεχώς την έγκυο στην οικογένεια της. Εικασίες αναφέρουν πως η όλη εμμονή της με τα μωρά δημιουργήθηκε όταν είχε μία αποτυχημένη κύηση. Έτσι τουλάχιστον ανέφερε ο πρώτος της σύζυγος χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για τους λόγους που αυτή η κύηση τερματίστηκε.

Το 2004 η Montgomery γνώρισε την Bobbie Jo Stinnett μέσω της μικρότερης κόρης της. Ξεκίνησαν να τσατάρουν σε ένα φόρουμ για εκτροφή σκύλων ράτσα τεριέ. Με αυτό ως πρόφαση η Montgomery έγινε αρχικά ιντερνετική φίλη της Stinnett και μετέπειτα και κανονική φιλενάδα της. Το πλάνο της 36χρονης από το Κάνσας ωστόσο ήταν μοχθηρό και δολοφονικό.

Η άτυχη 23χρονη ήταν έγκυος. Η Montgomery εκμεταλλεύτηκε αυτή την πληροφορία για να ξεδιπλώσει το σχέδιό της, λέγοντας στην Stinnett πως και εκείνη κυοφορούσε. Σε λίγες εβδομάδες οι δύο γυναίκες δεν μιλούσαν για σκύλους αλλά για τις εγκυμοσύνες τους.

Με την πρόφαση λοιπόν πως ήθελε να αγοράσει μία συγκεκριμένη ράτσα τεριέ η 36χρονη έκλεισε ραντεβού στο σπίτι της νεαρής εγκύου. Εκεί έμελλε να «αποκτήσει» το μωρό που τόσο επιθυμούσε. Στις 16 Δεκεμβρίου του 2004 η Montgomery αφού πρώτα στραγγάλισε την Stinnett, την κατέσφαξε ανοίγοντάς της την κοιλιά, παίρνοντας από μέσα το 8 μηνών βρέφος της…

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε μέσα σε μία λίμνη αίματος από την μητέρα της και μεταφέρθηκε νεκρή σε παρακείμενο νοσοκομείο. Η 36χρονη συνελήφθη την επόμενη μέρα στη φάρμα της με το μίας ημέρας μωρό στην αγκαλιά. Αφού πρώτα το είχε πάει σε νοσοκομείο παρουσιάζοντας πως η ίδια το είχε φέρει στον κόσμο, στο σπίτι της. Το μωρό ωστόσο έζησε και παρέμεινε με τον χήρο της Stinnett.

Η δίκη και η θανατική ποινή που δεν έχει εκτελεστεί
grnbprgnwo5
Η κατηγορούμενη και ο δικαστής την ώρα της δίκης της

Η δίκη που ακολούθησε το στυγερό έγκλημα ήταν πολύκροτη και δημιούργησε μιντιακή φρενίτιδα. Κάθε πτυχή της απαγωγής μετά φόνου είχε δεκάδες δημοσιογράφους από πάνω να προσπαθούν να ελέγξουν κάθε λεπτομέρεια.

Την υπεράσπιση της Montgomery ανέλαβε ένας αμφιβόλου ποιότητας δικηγόρος ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία των ΗΠΑ ως ο συνήγορος με τους περισσότερους πελάτες θανατοποινίτες. Ο Frederick Duchardt προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο και τους ενόρκους πως η κακοποίηση που είχε υποστεί ως παιδί οδήγησε στην παράνοια και τις αιματηρές της πράξεις.

Μαζί με την υπόθεση Montgomery ο δικηγόρος είχε αναλάβει και εκείνες των German Sinisterra, Wes Purkey και Charles Hall (αυτή είναι και η πιο πρόσφατη το 2015) και η στατιστική δεν είναι μαζί του: Σε επτά ομοσπονδιακές δίκες, τέσσερις από τους πελάτες του δικηγόρου έλαβαν την εσχάτη των ποινών, δυο καταδικάστηκαν σε ισόβια και ένας αθωώθηκε μετά από έφεση και αλλεπάλληλες δίκες. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Duchardt έχει τους περισσότερους πελάτες που καταδικάστηκαν σε θάνατο σε ομοσπονδιακά δικαστήρια, από άλλους δικηγόρους υπεράσπισης της Αμερικής.

grnbprgnwo6
Οι τραγικές σκηνές της κηδείας της δολοφονημένης Bobbie Jo Stinnett

Μετά από τρία χρόνια που κράτησε η δίκη η 36χρονη Montgomery καταδικάστηκε με την εσχάτη των ποινών. Ωστόσο άλλοι δικηγόροι προσέφυγαν κατά της συγκεκριμένης απόφασης με το αίτημα της ακύρωσης των ποινών καθώς η απόδοση του Duchardt ήταν «ανεπαρκής» και πως απέτυχε να παρουσιάσει κρίσιμες αποδείξεις στην έδρα.

Οι καταθέσεις ψυχιάτρων οι οποίες ανέφεραν πως οι πράξεις της γυναίκας από το Κάνσας δεν δείχνουν έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έχει λογική και πράττει χωρίς συναίσθηση των ενεργειών του και των συνεπειών αυτών. Οι καταθέσεις αυτές ήταν και οι βασικές ώστε το σώμα των ενόρκων να την καταδικάσει σε θάνατο. Η ποινή της ωστόσο δεν έχει ακόμα εκτελεστεί και η ίδια παραμένει έγκλειστη σε ομοσπονδιακό ίδρυμα ψυχικής υγείας.

Ανάλογες περιπτώσεις που συγκλόνισαν τον πλανήτη στα 00s
grnbprgnwo2
Το σπίτι στο οποίο έγινε το ανατριχιαστικό φονικό

Η Lisa Montgomery δεν ήταν η πρώτη που ζήλεψε την ευτυχία μία άλλης γυναίκας. Και σίγουρα δεν ήταν η τελευταία.

2000: Η 39χρονη Michelle Bica χρησιμοποίησε ως πρόφαση τη αγορά ενός αυτοκινήτου για να σκοτώσει και να αφαιρέσει το βρέφος από την κοιλιά της Theresa Andrews.

2006: H αστυνομία του Ιλινόις βρήκε την 26χρονη Tiffany Hall σε ένα πάρκο να κρατά ένα νεκρό νεογέννητο. Υποστήριξε πως το μωρό ήταν δικό της. Το νεκρό βρέφος ωστόσο ήταν της Jimella Tunstall η οποία βρέθηκε νεκρή σε μία χωματερή.

2011: Σε μία ανεξήγητη δολοφονική επίθεση η Annette Morales-Rodriguez ακολούθησε την Maritza Ramirz-Cruz σε μπάνιο στο Μιλγουόκι και αφού την σκότωσε με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ της αφαίρεσε το μωρό από την κοιλιά.

 NEWSBEAST.GR