ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ισπανική γρίπη του 1918 – Η πανδημία με τα 20 εκ. θύματα Μόλυνε το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού και εξόντωσε πάνω από 20 εκατομμύρια ανθρώπους

Από την άνοιξη του 1918 έως τους πρώτους μήνες του 1919, η ισπανική πανδημία γρίπης ρήμαξαν τον κόσμο, σκοτώνοντας περίπου 50 εκατομμυρίων σε 100 εκατομμύρια ανθρώπους. Ήρθε σε τρία κύματα, με το τελευταίο κύμα είναι η πιο θανατηφόρα.

Αυτή η γρίπη  ήταν ασυνήθιστο δεδομένου ότι ήταν τόσο εξαιρετικά θανατηφόρα και φάνηκε να στοχεύουν οι νέοι και υγιείς, είναι ιδιαίτερα θανατηφόρο για 20 έως 35 ετών. Μέχρι τη στιγμή που η γρίπη είχε κάνει τον κύκλο της, που είχε σκοτώσει πάνω από πέντε τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Περιλαμβάνονται παρακάτω είναι μια φανταστική συλλογή από φωτογραφίες από το θανατηφόρο  1918 Ισπανική πανδημία γρίπης , συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων σκηνή, οι άνθρωποι φορούν μάσκες προληπτικά, ένα άρρωστο παιδί, χωρίς σημάδια φτύσιμο, και πολλά άλλα.

01
της 23

ΜΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΑΣΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΜΙΑ ΣΤΑΜΝΑ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΚΡΟΥΝΩΝ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ

Κατά τη διάρκεια του 1918 ισπανική γρίπη πανδημία Νοσοκόμα φοράει μια μάσκα ως προστασία κατά της γρίπης.  (13 Σεπτεμβρίου του 1918)

 Κατά τη διάρκεια του 1918 ισπανική γρίπη πανδημία Νοσοκόμα φοράει μια μάσκα ως προστασία κατά της γρίπης. (13 Σεπτεμβρίου του 1918). 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΓΡΙΠΗ

Μια εικόνα των ανθρώπων που δίνουν τη θεραπεία για έναν ασθενή με γρίπη κατά τη διάρκεια της ισπανικής πανδημία γρίπης του 1918.

 Κατά τη διάρκεια του 1918 ισπανική γρίπη πανδημία Μασκοφόροι ιατρικό προσωπικό δίνει θεραπείας σε ασθενή της γρίπης. Ναυτικό Νοσοκομείο των ΗΠΑ, Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα. (Circa φθινόπωρο 1918). ευγένεια εικόνα των ΗΠΑ Ναυτική Ιστορία και Διοίκηση Κληρονομιάς.

Η CARRIER ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Μια εικόνα από ένα φορέα-mail στη Νέα Υόρκη φορώντας μια μάσκα για την προστασία από την ισπανική γρίπη.

 Κατά τη διάρκεια του 1918 μεταφορέα ισπανική γρίπη πανδημία Επιστολή στη Νέα Υόρκη φορώντας μια μάσκα για την προστασία από τη γρίπη. Νέα Υόρκη. (16η Οκτωβρίου 1918). ευγένεια εικόνα Εθνικά Αρχεία στο College Park, MD.

ΕΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΗΜΑΔΙ ΘΕΑΤΡΟΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΡΟΥ

Μια πινακίδα που προειδοποιεί τους θεατρόφιλους να μην εισέλθουν εάν έχουν ένα κρύο και βήχα και το φτέρνισμα.

 Κατά τη διάρκεια του 1918 ισπανική γρίπη πανδημία «της γρίπης συχνά περιπλέκεται με πνευμονία επικρατεί αυτή τη στιγμή σε όλη την Αμερική. Αυτό το θέατρο συνεργάζεται με το Υπουργείο Υγείας. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Εάν έχετε ένα κρύο και βήχα και το φτάρνισμα δεν εισέρχονται αυτό θέατρο.“. ευγένεια εικόνα της Ιστορίας της Ιατρικής (NLM).

ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΓΡΙΠΗ

Μια εικόνα ενός γιατρού ψεκασμού λαιμό ενός στρατιώτη σε μια προσπάθεια να την πρόληψη της γρίπης.

 Κατά τη διάρκεια του 1918 ισπανική γρίπη πανδημία προληπτική θεραπεία κατά της γρίπης, ο ψεκασμός του λαιμού. ARC (Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός). Love Field, Τέξας. (6 Νοέμ, 1918). ευγένεια Εικόνα του Εθνικού Μουσείου της Υγείας και της Ιατρικής.

ΑΓΩΝΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣΚΕΣ

Μια εικόνα ενός αγώνα πυγμαχίας στην πλώρη του πλοίου με τους θεατές φορούν μάσκες.

 Κατά τη διάρκεια του 1918 ισπανική γρίπη πανδημία αγώνα πυγμαχίας στην πλώρη του USS Siboney, ενώ ήταν εν πλω στον Ατλαντικό Ωκεανό, τη μεταφορά στρατευμάτων προς και από τη Γαλλία το 1918-1919. Οι θεατές φορούν μάσκες ως προληπτικό μέτρο κατά της εξάπλωσης της γρίπης. ευγένεια εικόνα των ΗΠΑ Ναυτική Ιστορία και Διοίκηση Κληρονομιάς.

ΣΕΙΡΕΣ ΚΛΙΝΩΝ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΦΤΑΡΝΙΣΜΑ ΟΘΟΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Μια εικόνα από σειρές των κλινών, που χωρίζονται από οθόνες φτάρνισμα σε Ναυτικό Σταθμό Εκπαίδευση Νοσοκομείο.

 Κατά τη διάρκεια του 1918 το σταθμό ισπανική γρίπη πανδημία Ναυτικής Εκπαίδευσης, το Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια. Σκηνή σε «D» Ward του Νοσοκομείου σταθμό, δείχνοντας οθόνες φτάρνισμα στήθηκε γύρω από τα κρεβάτια. ευγένεια εικόνα των ΗΠΑ Ναυτική Ιστορία και Διοίκηση Κληρονομιάς.

ΜΙΑ ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΟΣ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΑΣΚΑ

Κατά τη διάρκεια του 1918 ισπανική γρίπη πανδημία δακτυλογράφος φοράει μάσκα, Νέα Υόρκη.  (16η Οκτωβρίου 1918)

 Κατά τη διάρκεια του 1918 ισπανική γρίπη πανδημία δακτυλογράφος φοράει μάσκα, Νέα Υόρκη. (16η Οκτωβρίου 1918). 

ΕΝΑ ΓΕΜΑΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΒΑΤΙΑ SEAPARATED ΑΠΟ ΦΤΑΡΝΙΣΜΑ ΟΘΟΝΕΣ

Μια εικόνα από ένα γεμάτο χώρο ύπνου, με κρεβάτια που χωρίζονται από τις οθόνες φτάρνισμα.

 Κατά τη διάρκεια του 1918 το σταθμό ισπανική γρίπη πανδημία Ναυτικής Εκπαίδευσης, το Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια. Συνωστισμός υπνοδωμάτιο αυτοσχέδια στο πάτωμα αίθουσα Δράπανο της παραπήγματα, με οθόνες φτάρνισμα ανεγερθεί ως προληπτικό μέτρο κατά της εξάπλωσης της γρίπης. ευγένεια εικόνα της αμερικανικής Ναυτικής Ιστορίας και Διοίκησης Κληρονομιάς.

ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΥΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ

Μια πινακίδα που προειδοποιεί τους ανθρώπους να μην φτύνουν στο πάτωμα, κατά τη διάρκεια της ισπανικής πανδημία γρίπης του 1918.

 Κατά τη διάρκεια του 1918 το σταθμό ισπανική γρίπη πανδημία Ναυτικής Εκπαίδευσης, το Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια. «Μην Spit στο πάτωμα, να το πράξει μπορεί να εξαπλωθούν Ασθένεια» σημάδι στο μπαλκόνι άκρη του δαπέδου Hall Drill των παραπήγματα, η οποία είναι σε χρήση ως αυτοσχέδια χώρο ύπνου. ευγένεια εικόνα της αμερικανικής Ναυτικής Ιστορίας και Διοίκησης Κληρονομιάς.

ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΡΡΩΣΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΓΡΙΠΗ

Μια εικόνα ενός παιδιού με γρίπη στο κρεβάτι, με τη μητέρα της και μια επίσκεψη νοσοκόμα στέκεται κοντά.

 Κατά τη διάρκεια του 1918 ισπανική γρίπη πανδημία Δημόσιας Υγείας: Ένα παιδί με γρίπη, τη μητέρα της, και μια επίσκεψη νοσοκόμα από ένα τοπικό Παιδικής Πρόνοιας Association. ευγένεια εικόνα της Ιστορίας της Ιατρικής (NLM).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΑΡΙΘΜΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ AIRCRAFT FACTORY

Ένα σημάδι δηλώνοντας τον αριθμό των ασθενών και ο αριθμός των θανάτων στο Ναυτικό Aircraft Factory στη Φιλαδέλφεια.

 Κατά τη διάρκεια του 1918 ισπανική γρίπη πανδημία Τοποθετημένο σε ένα παχνί αποθήκευσης ξυλείας στο Ναυτικό Aircraft Factory, Philadelphia. Καθώς το σήμα υποδεικνύει, η ισπανική γρίπη ήταν τότε πολύ ενεργά στη Φιλαδέλφεια. Σημείωση έμφαση του σημείου σχετικά με τις ζημίες της επιδημίας με την πολεμική προσπάθεια. (19 Οκτωβρίου 1918). ευγένεια εικόνα της αμερικανικής Ναυτικής Ιστορίας και Διοίκησης Κληρονομιάς.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΙΑΤΛ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣΚΕΣ

Μια εικόνα από αστυνομικούς στο Σιάτλ φορώντας μάσκες κατά τη διάρκεια της ισπανικής πανδημία γρίπης του 1918.

 Κατά τη διάρκεια του 1918 ισπανική γρίπη πανδημία αστυνομικοί στο Σιάτλ φορώντας μάσκες γίνονται από τον Ερυθρό Σταυρό, κατά τη διάρκεια της επιδημίας γρίπης. (Δεκέμβριος 1918). ευγένεια εικόνα των Εθνικών Αρχείων στο College Park, MD.

ΜΙΑ ΟΔΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΓΩΓΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΤΜΟΝ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ

Μια εικόνα ενός αγωγού δρόμου αυτοκίνητο δεν επιτρέπει επιβάτες στο πλοίο χωρίς μάσκα.

 Κατά τη διάρκεια του 1918 ισπανική γρίπη πανδημία Οδός αγωγού αυτοκίνητο στο Σηάτλ δεν επιτρέπει επιβάτες στο πλοίο χωρίς μάσκα. (1918). ευγένεια εικόνα των Εθνικών Αρχείων στο College Park, MD.

ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ WARD ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΔΙΟ

Μια εικόνα από το εσωτερικό του θαλάμου γρίπης σε νοσοκομείο του Στρατού των ΗΠΑ πεδίο στη Γερμανία.

 Κατά τη διάρκεια του 1918 ισπανική γρίπη στρατού πανδημία ΗΠΑ πεδίο Νοσοκομείο Νο 127, Rengsdorf, Γερμανία Εσωτερική άποψη – Γρίπη Ward. ευγένεια εικόνα της Ιστορίας της Ιατρικής (NLM).

ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ ΟΤΙ ΜΕΛΗ: Η ΑΠΡΟΣΕΚΤΗ ΦΤΥΣΙΜΟ, ΒΗΧΑ, ΦΤΑΡΝΙΣΜΑ SPREADS ΓΡΙΠΗΣ

Μια πινακίδα που αναφέρει τα εξής: Η απρόσεκτη φτύσιμο, βήχα, φτάρνισμα Διαδώστε γρίπης και της φυματίωσης.

 Κατά τη διάρκεια του 1918 ισπανική γρίπη πανδημία Μια επιγραφή που αναφέρει: πρόληψη των ασθενειών, απρόσεκτη φτύσιμο, βήχα, φτάρνισμα Διαδώστε γρίπης και της φυματίωσης. ευγένεια εικόνα της Ιστορίας της Ιατρικής (NLM).

ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Κατά τη διάρκεια του 1918 ισπανική γρίπη πανδημία Στρατού των ΗΠΑ Νοσοκομείο βάσης, στρατόπεδο Beauregard, Λουιζιάνα.  Τέντες για τους ασθενείς της γρίπης.

 Κατά τη διάρκεια του 1918 ισπανική γρίπη πανδημία Στρατού των ΗΠΑ Νοσοκομείο βάσης, στρατόπεδο Beauregard, Λουιζιάνα. Τέντες για τους ασθενείς της γρίπης.

Η ΓΡΙΠΗ WARD ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Μια εικόνα της γρίπης αποκρούσει όχι.  1 στο Στρατόπεδο δεν Νοσοκομείο των ΗΠΑ.  45 στη Γαλλία.

 Κατά τη διάρκεια του 1918 ισπανική γρίπη του Στρατού πανδημία ΗΠΑ Καμπ Νοσοκομείο Νο 45, Aix-les-Bains, Γαλλία. Η γρίπη θάλαμο Νο 1 Εικόνα ευγένεια της Ιστορίας της Ιατρικής (NLM).

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΕ MOVING PICTURE SHOW

Μια εικόνα των ασθενών σε κινούμενο δείχνουν εικόνα που φορούν μάσκες εξαιτίας μιας επιδημίας γρίπης.

 Κατά τη διάρκεια του 1918 ισπανική γρίπη πανδημία Στρατού των ΗΠΑ Νοσοκομείου Αριθμός 30, Royat, Γαλλία. Οι ασθενείς με κινούμενη εικόνα εμφάνιση φορώντας μάσκες εξαιτίας μιας επιδημίας γρίπης. ευγένεια εικόνα της Ιστορίας της Ιατρικής (NLM).

ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΕ ΓΡΙΠΗ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΕΔΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ WARD

Μια εικόνα των ασθενών στο κρεβάτι στο θάλαμο γρίπης ενός στρατού των ΗΠΑ Νοσοκομείο πεδίο.

 Κατά τη διάρκεια του 1918 ισπανική γρίπη στρατού πανδημία ΗΠΑ πεδίο Νοσοκομείο Νο 29, Hollerich, Λουξεμβούργο. Εσωτερική άποψη – Γρίπη θάλαμο. ευγένεια εικόνα της Ιστορίας της Ιατρικής (NLM).

ΓΥΜΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

Ένας γυμνός άνδρας να πάρει εμβολιάζονται για τη γρίπη σε ένα στρατόπεδο επιβίβασης στη Γαλλία.

 Κατά τη διάρκεια του 1918 ισπανική γρίπη πανδημία Επιβίβαση στρατόπεδο, Genicart, Γαλλία. Flu και πνευμονία εμβολιασμό που χορηγείται. ευγένεια Εικόνα του Εθνικού Μουσείου της Υγείας και της Ιατρικής.

LIBERTY ΔΑΝΕΙΟΥ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Μια εικόνα του δανείου Παρέλαση Ελευθερίας στη Φιλαδέλφεια μόλις ημέρες πριν από την εκδήλωση της γρίπης.

 Κατά τη διάρκεια του 1918 ισπανική γρίπη πανδημία Liberty δανείου παρέλαση στην Φιλαδέλφεια, Πενσυλβάνια. Αυτή η παρέλαση, με τα σχετικά πυκνή συγκεντρώσεις του λαού, συνέβαλε σημαντικά στην μαζική επιδημία της γρίπης που έπληξε Φιλαδέλφεια λίγες μέρες αργότερα. (28, Σεπτεμβρίου 1918). ευγένεια εικόνα των ΗΠΑ Ναυτική Ιστορία και Διοίκηση Κληρονομιάς.

ΜΙΑ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΙΑ ΜΑΣΚΑ ΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ

Μια εικόνα από ένα κινούμενο σχέδιο που απεικονίζει μια μάσκα ως αντίμετρο στην ισπανική πανδημία γρίπης του 1918.

 Κατά τη διάρκεια του 1918 ισπανική γρίπη πανδημία κινουμένων σχεδίων από τον Ε Verdier, που δημοσιεύτηκε ως το εξώφυλλο για το «Ukmyh Kipzy Puern,» το περιοδικό της αμερικανικής Ναυτικής καλώδιο λογοκρίνει Office. Η γελοιογραφία, και η μάσκα προσώπου που στην επάνω δεξιά, μπορεί να αντανακλά αντίμετρα κατά της επιδημίας της γρίπης 1918-1919. ευγένεια εικόνα των ΗΠΑ Ναυτική Ιστορία και Διοίκηση Κληρονομιάς.